La Copa ha estrenat en el present curs un nou trofeu. És un guardó que impressiona per les seues dimensions, de bella factura i que pretén ser emblemàtic. Tant, que un campió solament el tindrà en propietat quan guanye tres títols consecutius o cinc alterns.

Doncs molt poc ha tardat a adjudicar-se la primera peça, que ja és de Puchol II L'escaleter assegurava que li costarà trobar un lloc adequat en sa casa, la qual cosa pot ser una gran notícia per als fidels 'pucholfans' perquè el pilotari sospesa la possibilitat de cedir-ho al club de pilota de Vinalesa.

La d'ahir va ser la cinquena victòria absoluta de Puchol II en la Copa Diputació de València - Caixa Popular. Novament representant al seu poble i esta vegada amb la companyia de Tomàs II. Són unes xifres d'escàndol tenint en compte que s'han completat dotze edicions.

La creu va ser per a la formació d'Almussafes amb De la Vega i Jesús, que va caure per 60-35. Malgrat la derrota, els dos poden estar ben contents de la competició que han signat i de l'espectacle que han oferit durant un bon nombre de jornades.

Ahir, però, De la Vega i Jesús no van poder desplegar el seu joc al trinquet de Guadassuar, que es va omplir de gom a gom. El 'rei de copes' no els va deixar.

La de la final va ser una altra actuació perfecta de Puchol II. Una més de rebots impecables, de no deixar-se cap pilota per complicada que siga de passar i de colpejar sempre amb intenció de quinze. 'Llevar-se-la de damunt' és una expressió del trinquet que Puchol II ha deixat d'utilitzar.

I amb l'ajuda de Tomàs II, perquè el de Xaló va fer quinzes i va parar rematades, com correspon a un mitger, la final va ser clara per als ara ja campions.

Puchol II i Tomàs II van començar tan bé com van acabar. A De la Vega i Jesús, al contrari, els va costar arrancar i esta situació va posar el marcador en 45-20. Hi hagué reacció de la parella d'Almussafes i algun dubte a l'escala amb el 45-35. Però Puchol II va tranquil·litzar a Tomàs II i la remuntada dels rivals es va quedar en l'intent.