El compromís que van mostrar les mancomunitats de la Safor, la Ribera Alta i la Costera-Canal, unint esforços i ajudes perquè tres tornejos curts es convertiren en un de molta més entitat, va permetre la creació l'any passat del Torneig Mancomunitats de raspall. La segona edició començarà el dissabte a Bellreguard i, amb les matemàtiques en la mà, encara tindrà més importància, o almenys presència, pel que el nombre de partides programades en la fase regular ha passat de sis a dotze.

El canvi ha estat propiciat perquè les tres entitats esmentades han mantingut el seu suport i a més s'afig el de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida, que s'ha convertit en la quarta pota.

El format de la competició, amb la novetat més que significativa del nombre més gran de partides, serà similar al de la primera edició. Així les coses, huit equips competiran en la fase regular distribuïts en dos grups, per a posteriorment continuar amb les semifinals i concloure després amb la final, programada el 5 de setembre al trinquet del Genovés.

En el Grup A s'anuncia la presència de Ximo i Tonet IV, Punxa i Seve, Pablo i Canari i de Moltó i Néstor. Pel que fa al Grup B, els equips configurats són: Ian i Roberto, Marrahí i Lorja, Vicent i CanariMoltóIanMarrahíBriscaTorneig de joves valors

Una altra novetat enguany serà la disputa d'un segon Torneig Mancomunitats orientat als joves que apunten a figura. En este cas seran de la partida quatre parelles: Raúl i Rosen, David i José, Andreu i Sergi a més de Fran Cano i Momparler.

Les quatre parelles completaran una lligueta de sis partides per a determinar qui jugarà la final, que també tindrà lloc al Genovés el mateix dia de la dels professionals.

Implicació

Ambdós tornejos es van presentar ahir a Gandia en la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor. En l'acte també van estar representades les altres tres mancomunitats. «Les mancomunitats ens devem als pobles i els pobles volen que la pilota es mantinga viva i que tinga una continuïtat», van manifestar els ponents de la presentació.