Lliga Caixabank de raspall

Dos estils de joc per a classificar-se a la gran final

La figura de Tonet IV ho centra tot a l'equip del Genovés, mentre que els tres membres de Xeraco tenen les tasques més repartides

Ricardet, punter de Xeraco, ha tingut una gran actuació anotadora.

Ricardet, punter de Xeraco, ha tingut una gran actuació anotadora. / FUNPIVAL

MATIES OLIVER

Xeraco viurà el pròxim dissabte el duel més igualat possible per a decidir la XXXVIII Lliga CaixaBank - Trofeu Diputació de València de raspallTant la formació del Genovés (Vicent, Tonet IV i Jose), com la de Xeraco (Vercher, GenovésVercherCanari, tot i que ambdós trios han mostrat una cara a l'hora de jugar totalment diferent.

La figura de Tonet IV ho centra tot en El Genovés. No pot ser d'altra manera. Campió de l'edició anterior i de l'Individual, el percentatge més gran de pilotades genovesines passa per les seues mans. Més si cap, quan enguany ha estat acompanyat de dos debutants. No obstant, l'actuació de Vicent i Jose no és desmereixedora. El rest ha tingut més protagonisme per la posició que ocupa. En l'àmbit defensiu, però sobretot en la treta. La potència amb la qual descarrega el situa entre els més canoners de la Lliga. Per la seua banda, Jose s'ha vist perjudicat per la presència de Tonet IV. Tindre al costat al número u, ha fet que el punter participe menys en el joc. En canvi, jugar a la seua vora també li ha servit per a créixer en confiança, mostrant-se sòlid en moments claus de la fase regular.

Eixa figura líder no és tan clara en Xeraco. Canari és el més representatiu per veterania, però els de la Safor actuen com un equip, repartint-se les tasques. Vercher és un segur en la treta i no ha d'envejar a Vicent, ja que ambdós arriben als 120 km/h. Canari i Ricardet s'entenen de meravella. Ambdós pilotaris ja saben el que és guanyar una Lliga junts. Va ser el 2018, amb Ian al rest, quan els dos estrenaren el palmarés lliguer. A més van formar conjuntament a l'edició anterior, per tant la complicitat és màxima. Això es denota en la capacitat anotadora de Ricardet al capdavant. Tot això es va traduir en que Xeraco és l'únic equip que va ser capaç de derrotar al Genovés a la fase regular. Amb tot açò, no hi ha res escrit de cara una la final oberta, tal com va ocórrer amb la consecució Lliga d'escala i corda.