Lliga CaixaBank de raspall

Ricardet, a sis jocs de la triple corona

Si complicat és guanyar una Lliga, més encara és fer-ho tres vegades i sense perdre cap final com podria ser el cas de Ricardet

Ricardet ha estat l'estilet de l'equip de Xeraco i la seua solvència per a acabar els quinzes ha estat clau per a arribar a la final

Ricardet ha estat l'estilet de l'equip de Xeraco i la seua solvència per a acabar els quinzes ha estat clau per a arribar a la final / FPV

J. CANO

De la final de la Lliga CaixaBank de raspall s'esta parlant molt de la condició de número u de Tonet IV, de Canari com a motor del seu equip per la seua situació de ser un mitger consolidat o de la possible incidència en el desenllaç de les canonades de Vercher i Vicent. Però el dissabte al trinquet de Xeraco, l'únic finalista que estarà en disposició de sumar el seu tercer títol serà Ricardet.

No solament això, el punter del Genovés Dues de dues i ara es troba a sis jocs de la triple corona. «Jo he tingut la sort d'estar en el lloc oportú en el moment adequat i de tindre a uns grans companys. En esta Lliga no vam començar bé, però hem arribat a la final en el millor moment», explica Ricardet.

El primer títol el va aconseguir en IanEn el tercer, si cau, Ricardet creu que haurà estat més protagonista, amb més pes específic en l'equip. «Per una part perquè ja tinc més experiència i això et dona confiança per a entrar més en joc, però també perquè hem fet un bloc on el treball està ben repartit. Vercher espenta molt des de darrere i el seu traure em permet acabar molts quinzes si estic atent i encertat. I Canari és un mitger que deixa jugar als punters. Ell para molta pilota al rest i des del dau evita de manera sensacional als punters i mitgers rivals, de manera que jo tinc moltes oportunitats de rematar».

Del trio rival apunta com a principal obstacle a Tonet IV. «És el que més juga en l'actualitat i si entra molt en joc ho passarem malament, encara que tindre tanta dependència d'un jugador pot ser un problema si no té el dia o nosaltres som capaços de fer que no jugue».

No obstant això, Ricardet creu que Vicent i José també tindran molt a dir en el trinquet on s'han criat. «Xeraco és on més juga Vicent i solament amb el traure et pot fer molt de mal amb quinzes directes o deixant-li-la bona a Tonet IV perquè l'acabe. I José crec que està sent la revelació del campionat. No és fàcil per a un punter jugar al costat de Tonet IV, que acapara molt de joc. Per moments pots estar gelat i et pot costar activar-te, però l'he vist molt bé en totes les partides».

De la final espera que siga una partida «condicionada per les tretes de Vercher i Vicent perquè el trinquet de Xeraco és molt ràpid. I com de la galeria cauen moltes pilotes, caldrà estar encertats per a no deixar pilotes bones de rebot».