La treta serà la protagonista de la final de la XXXVIII Lliga CaixaBank - Trofeu Diputació de València de raspallque es disputarà el pròxim dissabte al trinquet de Xeraco (17.40 hores, À Punt). Així ho van considerar ahir els protagonistes en la presentació del duel entre els equips del Genovés (Vicent, Tonet IV i Jose) i de Xeraco (Vercher, Canari i Ricardet) a GenovésVercherCanariPelayo

«En un trinquet tan ràpid, la treta serà fonamental. Més si cap amb la potència dels dos rests», va explicar Tonet IV. El mitger del Genovés defensa la corona lliguera amb Vicent i Jose, novells a la final d'una competició en la qual van debutar enguany. «Els nervis poden donar males passades, encara que tracte de dur-los de la millor forma possible. És una partida més i vull gaudir-la amb els meus companys», va confessar Jose. «Sempre esperes lluitar pel títol, més encara amb l'equip que formem. Això no obstant, fins ara no ho he tingut present. Veurem qui pot guanyar-la, però sobretot volem fer afició», va declarar Vicent. Així mateix, Tonet IV creu que «la clau estarà en si nosaltres sabem aguantar la pressió».

Enfront estarà un trio «molt compacte. Sabem cobrir el defecte dels altres i ens aprofitem de les virtuts», va definir Vercher. Per la seua banda, Canari va comentar que «serà una partida ràpida. Les pilotes són noves i això influirà». El mitger xeraquer lluitarà per emportar-se la segona Lliga a la seua vitrina i per aconseguir-ho, el pilotari de 29 anys creu que es decantarà per l'equip que «isca amb espurna i entre fàcil en el joc, estiga àgil de cames, serà una partida ràpida i amb xicotets detalls claus». Canari va alçar la Lliga el 2018, amb Ricardet a la punta. Una dupla que ara repeteix tres edicions després. «Volem fer que siga una partida bonica per als espectadors. Que gaudisquen, ja que per desgràcia, no podran vindre al trinquet», va recalcar Ricardet.

Autoritats

En la presentació de la final també van intervenir Manuel Bañuls, director d'institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Andrés Campos, màxim responsable de l'àrea d'Esports de la Diputació de València, Josep Maria Catalunya, president de la Fundació per la Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan, homòleg a la Federació, i Josep Miquel Moya, director general de l'Esport de la Generalitat Valenciana.