Somriures i llàgrimes. Un contrast d'emocions que van significar el final de la XXXVIII Lliga CaixaBank de raspall - Trofeu Diputació de València. És el que es va viure ahir a Xeraco. El trinquet de la localitat de la Safor va acollir la gran final entre els dos millors equips al llarg del campionat. Dos trios amb jugadors xeraquers. Una generació veterana, liderada per Canari, davant les noves perles sorgides de la mà del mitger, Jose i Vicent. Passara el que passara, Xeraco guanyava, i així va ser. La formació representativa dels xeraquers (Vercher, Canari i Ricardet) va alçar-se com als nous campions davant l'equip del VercherGenovés I ho van fer en mantenir l'essència que els va portar a la final. Actuen com un equip, cadascú amb la tasca clara i ahir van donar una lliçó de com conquerir el primer gran de l'any.

No era fàcil la victòria. Canari no estava a soles, però és que Vicent i Jose tenien la millor companyia, Tonet IV, defensor del títol. La trajectòria genovesina només es va veure truncada per l'única derrota a la fase regular. Va ser a l'última jornada, contra Xeraco. Un sobte que va ficar en alerta al Genovés, però que també va ficar en les traveses als finalment campions.

Tot passava per la treta. Les característiques del trinquet xeraquer afavorien al trio que iniciara al dau. La reballada cobrava màxima importància i la sort va caure del costat dels locals. Vercher ho va deixar clar des dels primers jocs. Sis tretes enverinades per demostrar que Xeraco venia pel campionat i per tractar d'endarrerir a Tonet IV al màxim. Els tres primers tantejos es tancaren al dau i ràpidament.

La confiança entre els tres membres xeraquers va manifestar-se quan, des del rest, Canari alliberava a Ricardet perquè este matara als rivals. Això no obstant, El Genovés es va defensar, però amb la tercera ocasió en val, Canari la va enviar a la llotgeta, augmentats decibels de cada crit anterior (15-5). El mitger era la peça moral que greixava la maquinària de l'equip i la fam pel títol es reflectia en la mirada als contraris i la tàctica mental amb els seus.

La partida va tornar a jugar-se des del dau. Tonet IV va pegar un pas endavant, amb Vicent fent bona la treta i Jose tancant quinzes. Els genovesins van disposar de dues ocasions amb val a l'últim joc, però la treta de Vercher va fer-les claudicar. Una pilota a la galeria llarga va atorgar el segon val per als xeraquers i Ricardet va culminar la victòria.

Amb este títol, Vercher s'estrena amb un campionat oficial, mentre que Canari suma el segon entorxat i Ricardet va aconseguir la tercera Lliga per la seua vitrina.