CAMPIONAT INDIVIDUAL

Dos vacants per decidir en raspall

Entre hui i demà es decidiran a Guadassuar i Castelló de Rugat les dos places dels huitens de final que falten per adjudicar en el mà a mà de raspall

A Guadassuar s'enfronten hui dos dels millors especialistes del raspall professional. Lorja un dels grans definidors en la punta encara que ja està començant a aparéixer al mig en esdeveniments importants.

A Guadassuar s'enfronten hui dos dels millors especialistes del raspall professional. Lorja un dels grans definidors en la punta encara que ja està començant a aparéixer al mig en esdeveniments importants. / FUNPIVAL

J. CANO

Catorze pilotaris ja tenen el lloc assegurat en el mà a mà de raspall dels huitens de final amb les eliminatòries prèvies programades als trinquets de Guadassuar i Castelló de Rugat.

Esta vesprada i pel que respecta al duel que tindrà lloc al recinte de la Ribera, els aspirants a entrar en la competició són Brisca.

Dos vacants per decidir en raspall

Dos vacants per decidir en raspall

Dos vacants per decidir en raspall

Dos vacants per decidir en raspall

En circumstàncies normals, el pronòstic seria favorable al pilotari d'Oliva. I és que Brisca és un dels referents en la posició de mitger amb una extensa i reconeguda trajectòria plena d'èxits en les competicions més importants per equips.

Dos vacants per decidir en raspall

Dos vacants per decidir en raspall

Però ara es tracta de jugar un contra un i la del mà a mà és una disciplina que al punter d'Alzira sempre li ha agradat i per a la qual ha demostrat que té condicions i mans. En el nivell més alt, en professionals, Lorja encara no ha tingut oportunitat d'arribar massa lluny, però en la seua etapa de formació va arribar a totes les finals de les competicions federatives, les de les categories sub-16, sub-18 i sub-23.

Un altre punt a favor de Lorja és la seua ambició esportiva i les ganes de fer-se un nom important en el raspall, objectiu que ja està aconseguint.

Dos vacants per decidir en raspall

Dos vacants per decidir en raspall

Probablement, els dos pilotaris optaran per tancar al rival al fons del trinquet per a evitar que exploten les seues respectives virtuts, les pròpies dels punters, que és acabar el quinze.

La faceta anotadora també és l'especialitat de Roberto i Nicolás, els altres aspirants que es jugaran la passada demà al trinquet de Castelló de Rugat.

Encara que els pilotaris són totalment diferents dels que hui estan convocats a Guadassuar, el cas té certes similituds; la més evident és que ambdós ocupen la demarcació de punter.

Roberto fa temps que es va instal·lar en l'elit, encara que ha hagut de recuperar el lloc a causa de les lesions, mentre Nicolás està en procés de convertir-se en figura. I el mà a mà el controla, com demostra el fet d'arribar a esta eliminatòria en condició de finalista de la passada edició del torneig de la categoria sub-23.

Escala i corda

En la disciplina d'escala i corda ja estan les setze places adjudicades i la competició espera la seua estrena el pròxim divendres als trinquets de Sueca i Vilamarxant. En raspall, com encara estan jugant-se les prèvies, la partida inaugural tindrà lloc el dimarts 1 de juny a Castelló.