Campionat Individual CaixaBank de raspall

«Soc un mitger que juga el mà a mà, la pressió per guanyar és dels restos»

Va debutar l'any passat en l'Individual i va ser campió. Tonet rebutja ser favorit, però el seu nivell continua sent el d'un númer u

Tonet IV no es postula favorit, però apareix en totes les quinieles. El vigent campió debutarà en quarts de final perquè el seu rival en huitens, Badenes, s'ha lesionat

Tonet IV no es postula favorit, però apareix en totes les quinieles. El vigent campió debutarà en quarts de final perquè el seu rival en huitens, Badenes, s'ha lesionat / FPV

J. CANO

Havia de començar la defensa del títol el dissabte, però Tonet IV ja està en quarts de final del Campionat Individual CaixaBank de Campionat Individual CaixaBank de raspall. El debut del campió, per tant, s'ajorna fins al dia 18, quan jugarà contra Iván al Genovés.

Si s'haguera complit amb la previsió, com estaves a dos dies de debutar?

Amb bones sensacions i amb ganes de començar perquè li he agafat el gust al mà a mà. Ara tindré més temps per a preparar-me, encara que no m'agrada passar d'esta manera perquè és per la lesió d'un company.

«Soc un mitger que juga el mà a mà, la pressió per guanyar és dels restos»

«Soc un mitger que juga el mà a mà, la pressió per guanyar és dels restos»

Encara que ja feia algunes temporades que estaves al nivell dels millors, fins a l'any passat no vas debutar en el mà a mà. Per què?

Perquè volia estar completament preparat i segur que podia arribar lluny. No pensant que seria campió, però sí que guanyaria partides contra rivals importants.

En el camí cap a una hipotètica rival tens a Iván en quarts i posteriorment a Salelles II, Vercher

Complicat perquè són grans jugadors. Vercher està en un gran moment i Salelles II, a més de ser molt bo, sap jugar molt mà a mà.

En l'altre grup apareixen pilotaris com Moltó, Marrahí o MoltóMarrahíIan

No. El rest que més marca ara és Vercher i Salelles II és semifinalista de la passada edició. Però el que m'importa ara és Iván, perquè la primera partida és molt complicada per especial.

Notes pressió de guanyar per ser el vigent campió?

Cap. Jo soc un mitger que juga el mà a mà. La pressió és per als restos.

Aleshores, quin rest és el favorit per a ser campió?

Sobretot Moltó perquè és el que més juga mà a mà i té un físic que li permet aguantar per molt dura que siga la partida, però també a Vercher i Marrahí.

I tu?

No m'he marcat cap objectiu més que guanyar a tots els rivals que puga i gaudir de cada partida. Després ja veurem els resultats.

La tàctica, independentment del rival, tornarà a ser que l'altre jugue 'en pena'?

Exacte. En l'Individual sempre busques la mà roïna del rival. A partir d'ací, has d'intentar pegar de manera que no te la puga tornar còmodament.

Fins fa poc, l'Individual era cosa de dos o tres. Ara, el ventall és prou més ample?

Inclús era cosa d'un a soles quan Waldo estava en plenitud. En els darrers anys ha dominat Moltó, però cada vegada en són més els jugadors que poden optar al títol i crec que eixa incertesa és positiva per al campionat i per al públic.

Ara que saps com és el mà a mà, què té d'especial?

Sobretot que no és habitual i que és diferent. Això fa que siga molt atractiu per als aficionats. I per al pilotari és la competició, si no la més important, la més emblemàtica. Guanyar l'Individual ho és tot.

Salelles II passa a quarts de final

Salelles II es va classificar ahir per als quarts de final en superar per 25-5 a Marc en el trinquet de Guadassuar. El rest d’Oliva va ser clarament superior després del primer joc, que va sumar Marc al dau. Iván serà el següent rival en la pròxima ronda.

«Soc un mitger que juga el mà a mà, la pressió per guanyar és dels restos»

«Soc un mitger que juga el mà a mà, la pressió per guanyar és dels restos»