Campionat Individual CaixaBank d'escala i corda

"No puc pensar que sóc favorit. Ni menyspreu, ni em faig de menys"

Puchol II afronta l'estrena en el mà a mà amb la tranquil·litat d'anar partida a partida en un format que reconeix llarg i on un mal dia et deixa fora

Puchol II, vigent campió del Campionat Individual CaixaBank - Trofeu President de la Generalitat Valenciana

Puchol II, vigent campió del Campionat Individual CaixaBank - Trofeu President de la Generalitat Valenciana

MATIES OLIVER

Puchol II inicia la defensa del Campionat Individual CaixaBank d'escala i corda en el duel que obri els huitens de final del Grup Imparell i que el rest afronta amb la confiança de desplegar el seu joc habitual, el que entrena cada dia.

Quines sensacions tens abans d'iniciar el Campionat Individual?

Em trobe molt bé. Sempre valore el meu estat de forma d'acord amb les lesions. Sempre pots tindre alguna molèstia, però comparat amb verdaderes lesions no tinc res. Fa una temporada en la qual estic gaudint de jugar a pilota. És el més important perquè es reflectisca en el meu joc. M'agafe l'Individual amb tranquil·litat. És un campionat llarg i m'esgotaria si pense en ell les 24 hores del dia.

"No puc pensar que sóc favorit. Ni menyspreu, ni em faig de menys"

"No puc pensar que sóc favorit. Ni menyspreu, ni em faig de menys"

Estàs mentalitzat per a jugar un contra altre o arrossegues la rutina per equips?

Tinc el xip del mà a mà activat perquè estic entrenant-lo. Fins que arriba el dia de la partida, no saps com pot eixir. Costa adaptar-se. Un entrenament mai és igual de bo que una partida.

Ets el favorit?

Això és cosa dels espectadors i la premsa. Hi ha rivals de tota classe, no puc pensar que soc favorit perquè et pelen de primeres i se't queda cara de fava. Cal guanyar-seu partida a partida. Ni menyspreu a cap jugador, ni em faig de menys.

Sents pressió pel número u?

La pressió me la pose jo sempre, encara que no em centre en els resultats, sinó en la insistència en el meu joc. Quan això no m'ix, perd confiança. La pressió ve per ací. El dia de la partida he de jugar com sé i he entrenat.

T'estrenes hui davant Guillermo, un mitger.

És un pilotari amb una pegada potentíssima i cal anar amb cura en este aspecte, encara que contra el que m'enfronte, he de jugar a pilota per a guanyar. La primera partida és difícil pels nervis. Si jugues malament contra un mitger, et costa més encara de guanyar-li. Per norma general és més fàcil. Els rests estem acostumats a fer el dau, el rebot, la caiguda d'escala, però si li entren a l'aire, et guanyen.

L'edició passada vas jugar totes les partides a Pelayo

Això no té importància perquè quan he jugat malament, he perdut en qualsevol trinquet. Al revés, igual. No m'importa el trinquet, no hi ha de maleïts, depén de les meues sensacions. Cal adaptar-se. El que va passar l'any passat va ser extraordinari.

Has estat pendent dels huitens de final del Grup Parell? Hi ha algun nom que t'intimide?

Sé qui ha passat, però no he estat damunt de les partides. Tracte d'anar a la meua, sense passar de tot, però no puc pensar sempre en pilota. Veig el que crec que em pot ajudar, la resta ho aparte. No tinc cap nom al cap. Només pense en què si jugue malament, em pot guanyar qualsevol dels que estan al campionat. L'Individual és de màxima exigència.

És l’hora del Grup Imparell

Després de resoldre els huitens de final del Grup Imparell del XXXV Campionat Individual CaixaBank - Trofeu President d’escala i corda, hui és el torn de l’ Imparell. A les 18.00 hores s’enfrontaran Puchol II i Guillermo aSueca. El vigent campió contra un mitger que es va classificar mitjançant la prèvia, on va véncer a Mario per 60-30. Per altra banda, Genovés II i Jesús Saiz es batran a les 18.30 hores a Vila-real. El de la Costera és cap de sèrie, mentre que el vigent campió de l’Individual Sub-23 va accedir a través de la prèvia, on va superar a Pablo de Borriol per 60-40.

"No puc pensar que sóc favorit. Ni menyspreu, ni em faig de menys"

"No puc pensar que sóc favorit. Ni menyspreu, ni em faig de menys"