PILOTA VALENCIANA

Pelayo, preparat per a la final del Individual CaixaBank – Trofeu President de la Generalitat d’escala i corda

L’escenari de la gran final va acollir la presentació de la partida que decidirà el mà a mà d’escala i corda entre Puchol II i De la Vega

Presentació de la final del 'Campionat Individual CaixaBank - Trofeu President de la Generalitat' en la modalitat d'escala i corda.

Presentació de la final del 'Campionat Individual CaixaBank - Trofeu President de la Generalitat' en la modalitat d'escala i corda. / FUNPIVAL

MATIES OLIVER

Com si es tractara d’una obra mestra, el mà a mà arriba als compassos finals. Una última peça que sonarà amb força el pròxim dissabte (17.45 hores, À Punt) quan Puchol II o De la Vega tanquen el quinze que els atorgue la victòria en l’auditori per antonomàsia de la pilota valenciana, el trinquet de Pelayo. Serà el premi a un trajecte en el XXXVI Campionat individual CaixaBank – Trofeu President de la Generalitat d’escala i corda que resum la capacitat de cada jugador per enfrontar-se a altre amb només les seues capacitats, sense dependre de ningú més que el feridor. Abans de tot açò, la catedral es va vestir d’escenari per a viure el preludi en forma de presentació de la final amb els contendents i autoritats pertinents.

Gaudisc molt jugant en Pelayo. Els majors èxits de la meua carrera els he viscut ací.

Puchol II

— pilotari finalista del Individual CaixaBank d'escala i corda

"Gaudisc molt jugant en Pelayo. És el trinquet on entrene i el tinc tocat. Els majors èxits de la meua carrera els he viscut ací. Tinc bones sensacions i records quan entre al trinquet. A més em pareix l’escenari perfecte per a disputar una gran final", va comentar Puchol II sobre una canxa que enguany comptarà amb la presència del públic i que serà la gran diferència entre l’Individual de 2020 i l’actual.

Puchol II i De la Vega trien les pilotes amb les quals jugaran la final del mà a mà d’escala i corda, amb Manuel Bañuls de testimoni, i la resta d’autoritats present en l’acte.

Puchol II i De la Vega trien les pilotes amb les quals jugaran la final del mà a mà d’escala i corda, amb Manuel Bañuls de testimoni, i la resta d’autoritats present en l’acte. / FUNPIVAL

I és que serà una final da capo, ja que ambdós finalistes es van batre a l’edició passada amb Puchol II alçant el tercer fris grec al seu palmarés. En eixa ocasió, el de Vinalesa va véncer per 60-25 a De la Vega, el qual s’estrenava en una final del mà a mà arrossegant problemes físics. Ara, el d’Almussafes tindrà una revàlida en igualtat de condicions, almenys així ho va confessar ahir. "Hi ha millors sensacions amb el muscle esquerre que l’any passat i major confiança. Tinc un any més d’experiència i estic molt content de repetir final", va expressar el de la Ribera Baixa. Per la seua part, el vinalesí va assegurar que «no tinc cap molèstia important. Tinc bones sensacions. He fet un campionat que he anat de menys a més».

Tinc un any més d’experiència i estic molt content de repetir final

De la Vega

— pilotari finalista del Individual CaixaBank d'escala i corda

Tot i que l’almussafenc ja ha jugat a Pelayo la semifinal, De la Vega creu que "a Puchol II li va molt bé este trinquet. Encara la galeria fàcilment. Tampoc pense que la canxa siga un factor que decante la victòria per un o altre".

Un aspecte que van destacar els dos jugadors va ser la tornada de l’afició a una gran final després que no assistira el 2020 i en l’última Lliga. "En tots els esports fa falta el públic, però en la pilota més encara. Fa ambient i forma part del joc. És una alegria tindre’ls", va manifestar Puchol II, mentre que per a De la Vega "fa més bonica a la pilota".

Es repeteix el duel que va resoldre l’edició anterior amb l’afició com a principal novetat

En l’acte de presentació també van participar Manuel Bañuls, director d’Institucions de CaixaBank; Joan Alepuz, vicepresident de la Fundació per la Pilota; Jose Daniel Sanjuan, president de la Federació, i Josep Miquel Moya, director general de l’Esport de la Generalitat.