PILOTA VALENCIANA

Una placa al mite ‘El Rovellet’

En l’acte organitzat per Espai Cultural Pelai també s’homenatjarà a Puchol II, Tonet IV i Victoria

Antonio Reig Ventura, ‘El Rovellet’, descobrirà una placa commemorativa  al carrer Pelai de València

Antonio Reig Ventura, ‘El Rovellet’, descobrirà una placa commemorativa al carrer Pelai de València / FUNPIVAL

J. CANO

El primer pas de la creació d’una zona temàtica de pilota al carrer Pelai de València es donarà el pròxim divendres dia 16 molt a prop de l’entrada del trinquet. Concretament on viu el mític Antonio Reig Ventura, ‘El Rovellet’, qui descobrirà una placa commemorativa amb la següent llegenda: «Rovellet. Antonio Reig Ventura. València, 12 de maig de 1932. Gran figura de la pilota valenciana en la modalitat d’escala i corda durant 34 anys i referent per la seua tècnica, capacitat i estil. Va nàixer al número 10 del carrer Pelai i viu al número 18 del mateix carrer».

Sense dubte, un merescut reconeixement a un dels més grans que als seus huitanta-nou anys continua acudint fidel al recinte de la capital per a gaudir de les figures del moment i delectar als aficionats amb les seues anècdotes i saviesa.

El reconeixement al Rovellet no serà l’únic programat el dia 16 per Espai Cultural Pelai. Mitja hora després, a les 19.30 hores, tindrà lloc un homenatge als actuals campions i campiona de la competició més emblemàtica de la pilota, el Campionat Individual. Puchol II rebrà el seu guardó de mans del Rovellet, Waldo lliurarà el de Tonet IV i Mar de Bicorp entregarà a Victoria.

La fi de festa en el trinquet Pelayo vindrà donat amb un concert de música clàssica de l’Orquestra filharmònica Martín i Soler.