La temporada estival de la pilota no s’entén sense el frontó. El XVI Trofeu Diputació de València, que reuneix a les figures professionals amb els millors especialistes de la modalitat, va ser presentat ahir al Palau de la Batlia, seu de la institució provincial. Enguany serà una parella més i es jugarà en deu pobles al llarg de la Comunitat Valenciana. La configuració dels equips és la següent: De la Vega i Adrián de Quart; Puchol II i Bueno; Pere Roc II i Roberto; José Salvador i Alejandro de Paterna; Genovés II i Tonet IV, com a gran novetat, ja que s’estrena entre les tres parets.

 Precisament, Tonet IV també va ser protagonista en la segona semifinal del Trofeu Frutas Bollo – Ajuntament de Castelló de Rugat disputada al trinquet de la localitat de la Vall d’Albaida. El del Genovés tornava a competir en un torneig després de conquerir l’Individual de raspall i va formar amb el rest local, Ximo.

Això no obstant, esta parella va caure davant Vicent i Canari per 25-10, els quals jugaran la final contra Iván i Seve, el pròxim dijous.

Així mateix, la modalitat raspotera està d’enhorabona perquè recupera a una de les seues figures, Sanchis. El de Montesa jugarà hui al Genovés després d’estar fora de les canxes al voltant de deu mesos. El mitger va patir una lesió al muscle esquerrà en setembre i va tractar-se de manera conservadora, fins que a desembre Sanchis va decidir operar-se de forma exitosa.

Homenatge

 Pelayo viurà hui una gran festa de la pilota. La gran figura nascuda al mateix carrer, Antonio Roig Ventura ‘El Rovellet’, rebrà el tribut del món pilotari amb la col•locació d’una placa en el portal d’on viu (19.00 hores). A continuació, es reconeixerà als tres campions del mà a mà (Puchol II, Tonet IV i Victòria) amb el concert de l’Orquestra filharmònica Martín i Soler de València (19.30 hores) a les lloses de la catedral.

Escala i corda

El VIII Trofeu Diputació d’Alacant seguirà hui amb el tercer duel dels quarts de final al trinquet de Murla (19.30 hores) amb l’enfrontament de Giner i Conillet amb Marc i Héctor.

LA PISSARRA

Divendres 16 de juliol | 18:30

Trinquet Salvador Sagols de Vila-real   

- Jose Salvador i Bueno

- Salva Palau i Álvaro Gimeno

Divendres 16 de juliol | 18:30

Trinquet de Vilamarxant   

- Soro III i Nacho

- Pere Roc II i Pere

Divendres 16 de juliol | 18:30

Trinquet del Genovés   

- Moltó i Sanchis

- Ivan i Brisca

Divendres 16 de juliol | 19:30

Trinquet de Murla   

- Giner i Conillet

- Marc i Héctor