RASPALL

Copa Diputació de València - Caixa Popular de raspall: segona plaça de semifinals adjudicada

Vicent i Lorja s’asseguren la classificació en el Grup B de la competició de raspall en superar a Ximo i Brisca per un ajustat 25-20

La magnífica definició de Lorja va estar clau en la victòria encara que el pilotari d’Alzira també va destacar en la defensa

La magnífica definició de Lorja va estar clau en la victòria encara que el pilotari d’Alzira també va destacar en la defensa / FUNPIVAL

J. CANO

La Copa Diputació de València - Caixa Popular en la modalitat de raspall està a jornada i mitja de tancar la fase regular i des d’ahir ja té dues places de semifinals adjudicades, les del Grup B. A la ja coneguda que van aconseguir Iván i Seve se suma ara la de Vicent i Lorja, que es van traure el bitllet al trinquet de la Llosa de Ranes en superar a Ximo i Brisca per 25-20.

Ambdues parelles van eixir decidides per la victòria i els quatre pilotaris van signar una bona actuació. I, tot i que el protagonisme va estar compartit, cal destacar l’aportació de Ximo per la seua condició de substitut de Ian.

Els tres primers jocs van ser relativament clars per a la parella que va ocupar el dau. La dinàmica per a anotar va ser la mateixa en els dos bàndols: bones tretes de Ximo i Vicent i mateixa eficàcia en la definició de Brisca i Lorja.

Va ser a partir del quart parcial quan es va pilotejar més, llevant d’un en el qual Vicent va aconseguir tres quinzes directes de treta i es va decidir ràpidament. Eixe va ser el joc que va atorgar la classificació a Vicent i Lorja, que solament necessitaven arribar a 15 per a ser semifinalistes.

Amb uns ja classificats i els altres descartats, quedava decidir qui guanyaria la partida, que va continuar sent dauera, però al rest es restava i es parava molta pilota. Hi havia, per tant, brega i espectacle. També alguna ocasió de trencar el traure dels rivals, com un val-net de Vicent i Lorja que Ximo i Brisca van tombar.

Amb iguals a 20, Lorja va aparéixer per a executar quatre magnífiques rematades, raspant per baix, de palma i botant i pegant a la llotgeta, que van trencar la dinàmica de sumar al dau.

Ara cal saber en quin ordre accediran Iván i Seve i Vicent i Lorja a les semifinals perquè el primer d’un grup jugarà contra el segon de l’altre i a la inversa. En el Grup A, solament Marrahí i Sanchis s’han quedat sense opcions.