DIA DE LA DONA

El Dia de la Dona en la Pilota omplirà el cap de setmana

El Va de Dona celebra a València dos dies d’actes, partides i exhibicions

La Fundació Esportiva Municipal de l'Ajuntament de València ha acollit l'acte de presentació del ‘Va de Dona’

La Fundació Esportiva Municipal de l'Ajuntament de València ha acollit l'acte de presentació del ‘Va de Dona’ / FEDPIVAL

El Dia de la Dona en la Pilota arriba amb una sèrie d’actes, tallers, partides d’exhibició i també de competició amb el títol Autonòmic en joc en One Wall. La cita del Va de Dona és del 15 al 17 d’octubre a València i Borbotó, amb el suport de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l’Ajuntament de València i la Fundación Deportiva Municipal (FDM).

Hui, 13 d'octubre, la Fundació Esportiva Municipal de l'Ajuntament de València ha acollit l'acte de presentació del ‘Va de dona’, que ha comptat amb la presència de la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé, i el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán.

L'acte de presentació del ‘Va de dona’ ha comptat amb la presència de la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València i presidenta de la FDM, Pilar Bernabé, i el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán

L'acte de presentació del ‘Va de dona’ ha comptat amb la presència de la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València i presidenta de la FDM, Pilar Bernabé, i el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán / FEDPIVAL

El president ha destacat el gran creixement de la pilota valenciana amb la presència de les dones i ha explicat que aquest moviment s’ha convertit ara mateix en un dels pilars de la pilota, “amb una salut molt bona i amb unes expectatives de creixement encara millors”. “En els últims deu anys hem passat de 20 fitxes federatives a més de 300”, ha afegit Sanjuán.

En els últims deu anys hem passat de 20 fitxes federatives a més de 300

José Daniel Sanjuán

— President de la Federació de Pilota Valenciana

José Daniel Sanjuán  ha destacat el gran creixement de la pilota valenciana amb la presència de les dones

José Daniel Sanjuán ha destacat el gran creixement de la pilota valenciana amb la presència de les dones / FEDPIVAL

Bernabé, per la seua part, s’ha mostrat satisfeta pel treball conjunt de la regidoria d’Esports i la Federació de Pilota Valenciana i ha explicat que en l'última edició “ja parlàvem que teníem 500 jugadores, entre escoles esportives i federades, i ara ja podem dir que en són 700”. “És prioritari dotar d'espais a la pilota valenciana i treballar amb les Escoles Esportives per a garantir el futur de la pilota i de les dones en aquest esport”, ha destacat la regidora d'Esports.

És prioritari dotar d'espais a la pilota valenciana i treballar amb les Escoles Esportives per a garantir el futur de la pilota i de les dones en aquest esport

Pilar Bernabé

— Regidora d'Esports de l'Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal

Els actes, en dos dies

Els actes començaran el divendres 15 d’octubre a les 18:00h amb l’Autonòmic de One Wall femení Nivell A. La cita serà a Borbotó. Ja el dissabte, novament competició i novament a Borbotó, en aquest cas amb els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana (JECV) amb l’Individual femení de One Wall en categories cadet i juvenil.

Per al diumenge és quan més activitats de pilota hi haurà, de 9:00h a 14:00h. Primer, la Gran Festa Va de Dona a la plaça Manises, carrer Cavallers i adjacents de la ciutat de València. Es jugaran partides mixtes de raspall i galotxetes, a més de tallers d’artesans, exhibicions de raspall amb les millors jugadores d’elit, escoles i clubs, a més del lliurament dels Premis Anuals Va de Dona que tindrà lloc al migdia a la plaça Manises de la capital.

Presentació Dia de la Dona en la Pilota

Presentació Dia de la Dona en la Pilota / FDM