RASPALL / ESCALA I CORDA

Arriba la ‘setmana fantàstica’

Cap dels finalistes ha guanyat la Copa i solament Seve té un dels tres grans títols amb la Lliga aconseguida en 2019

iván disputarà la seua primera final de la Copa de raspall en la temporada en la qual ha debutat com a titular i podria proclamar-se campió amb dènou anys

iván disputarà la seua primera final de la Copa de raspall en la temporada en la qual ha debutat com a titular i podria proclamar-se campió amb dènou anys / FPV

J. CANO

Tres són les grans competicions de la pilota d’elit: Individual, Lliga i Copa. I en totes tres sol passar que van transcorrent de manera pràcticament paral·lela en les dues disciplines professionals, el raspall i l’escala i corda. El més habitual és que un campionat comence una setmana abans, de manera que no coincidisquen en el temps les dues finals. Però, amb esta fòrmula, és inevitable que una de les batalles pel títol es jugue el mateix cap de setmana que les semifinals de l’altra modalitat. Són setmanes fantàstiques per a l’esport de la pilota i, la de la Copa, acaba d’arribar.

La partida més rellevant, perquè val un títol, es jugarà el dissabte al trinquet de la Llosa de Ranes. Es tracta de la Copa Diputació de València - Caixa Popular de raspall i la final presenta a quatre pilotaris que mai l’han guanyada. De roig vestiran els representants d’Ontinyent, Iván i Seve, i el blau serà per a la parella de Sueca, Vicent i Lorja.

Els números atorguen el favoritisme als de la Vall d’Albaida perquè arriben invictes i en la fase regular es van imposar en l’anada i la tornada als seus rivals de la Ribera. Però, en una final no sempre es compleixen els pronòstics. Que li ho diguen a Paco Lorja, que ja acumula tres finals de Lliga i una de Copa i en la majoria va eixir amb la condició de favorit. Encara així cal assenyalar que la trajectòria del d’Alzira és impressionant amb quatre finals acumulades, cinc amb la del dissabte, amb solament vint-i-dos anys.

Seve, amb un currículum tal vegada no tan extens, però totalment consolidat des de fa unes temporades com un dels millors pilotaris en la seua posició, sí que pot presumir de tindre un dels tres grans títols, el de la Lliga aconseguida el 2019. El de Castelló també compta vint-i-dos anys.

Per a Vicent, la passada temporada va ser la de la seua irrupció i la present la de la consolidació. I a punt va estar el de Xeraco de guanyar la Lliga, on va caure en la final. Açò amb vint anys.

Queda Iván, del qual hi ha molts pronòstics que apunten que el d’Ontinyent serà figura i de les importants. Enguany ha tingut l’oportunitat de debutar com a titular en la Copa i vaja si està responent. Ara està a cinc jocs de ser campió amb solament dènou anys.

Escala i corda

En la Copa d’escala i corda queden huit aspirants i dos escalons per a tocar la glòria. A Sueca es disputarà el pròxim divendres la primera semifinal, amb Marc i Pere mesurant les seues forces davant Pere Roc II i Félix. Esta eliminatòria té pinta de ser, sobretot, guerrera. La segona semifinal tindrà lloc el diumenge a Pelayo amb Puchol II i Carlos jugant contra De la Vega i Javi. Este és un duel per a paladars exquisits.

LA PISSARRA

Dimarts 2 de novembre | 16.30 hores

Trinquet d’Oliva   

- Ramón i Nicolás

- Cano i Marc

Dimarts 2 de novembre | 18.30 hores

Trinquet d’Oliva   

- Iván i Néstor

- Ximo i Lorja

Dimecres 3 de novembre | 16.30 hores

Trinquet de Guadassuar   

- Mario i Hilari

- Julio Palau i Guillermo

Dimecres 3 de novembre | 18.30 hores

Trinquet de Guadassuar   

- Francés i Javi

- Salva Palau i Nacho