Espases en alt pel primer títol

Puchol II, Santi i Carlos, els més regulars, s’enfronten a Giner, Tomàs II i Héctor, classificats per la pròrroga, hui en Pelayo

Els sis pilotaris que es batran per conquerir el campionat lliguer es van veure les cares el passat dimecres en la presentació de la final al recinte que l’acollirà, el trinquet de Pelayo.

Els sis pilotaris que es batran per conquerir el campionat lliguer es van veure les cares el passat dimecres en la presentació de la final al recinte que l’acollirà, el trinquet de Pelayo. / FUNPIVAL

Maties Oliver

No queda res més. Només una partida separa als contendents de la final de la XXXI Lliga CaixaBank d’escala i corda d’un títol que resumeix l’esforç a llarg terme. Fa quatre mesos que va iniciar la competició per trios més destacada i hui es resoldrà al trinquet de Pelayo (17.15 hores, À Punt). Les formacions de La Pobla de Vallbona (Puchol II, Santi i Carlos) i de Pedreguer-masymas (Giner, Tomàs II i Héctor) són les aspirants a un títol que denota als pilotaris més regulars a l’inici de la temporada.

La trajectòria de Puchol II, Santi i Carlos no ha variat molt des que al mes de gener començarà la competició. Els poblans han estat el millor equip fins a la data. La primera volta de La Pobla de Vallbona va ser perfecta. Invictes, només obrir la segona volta van aplegar eixes partides perdudes que van servir per a encarar les semifinals amb altra perspectiva.

En l’anada, Puchol II i companyia van patir de valent. Enfront estava l’equip de Vila-real (Soro III, Javi i Hilari), el qual va avançar-se 20-40. La situació poblana va canviar amb sis jocs consecutius per a capgirar el marcador (60-50). En la tornada, els de Camp de Túria van adjudicar-se els quatre tantejos inicials per a controlar el duel amb més comoditat (60-35).

Els mateixos resultats es van viure en l’altra semifinal, encara que en una situació diferent. Giner, Tomàs II i Héctor van convertir-se en finalistes en la pròrroga. Això és possible a què els pedreguers van caure en l’anada davant Benidorm (Genovés II, Nacho i Álvaro Gimeno). En la tornada va ser el contrari i els de la Marina Alta va superar-se per véncer 60-35 i la partida va anar als jocs extres.