Tres aspirants al títol en propietat

Per a guanyar la Feninde gran en propietat n’hi ha dues opcions: ser campió en tres edicions consecutives o en cinc alternes

La Feninde grega o Trofeu President de la Generalitat solament es lliura amb tres títols consecutius o cinc alterns

La Feninde grega o Trofeu President de la Generalitat solament es lliura amb tres títols consecutius o cinc alterns

J. Cano

Dos són els guardons que es lliuren als campions individuals: el que entrega el patrocinador, ara CaixaBank, que és una escultura artesanal d’una mà de pilotari, i el corresponent al Trofeu President de la Generalitat, que és una reproducció de la Feninde, fris de la Grècia Clàssica del segle VI aC on apareixen sis pilotaris colpejant de diferent manera, que es troba al Museu de l’Àtica d’Atenes.

La Feninde, a més, en té dues variants: l’habitual, que s’atorga a tots els campions i que resulta una placa amb una reproducció xicoteta del fris, i l’extraordinària, que també és una reproducció, però en este cas sense placa i en una mida i pes considerables.

Per a guanyar la Feninde gran en propietat n’hi ha dues opcions: ser campió en tres edicions consecutives o en cinc alternes. En els quasi quaranta anys d’història del campionat, en la modalitat de raspall solament l’han aconseguida Pasqual II i Waldo. I en escala i corda, El Genovés, Sarasol I, Álvaro i Soro III. 

Els aspirants

Enguany podria succeir que dos pilotaris entraren en tan exclusiu club, encara que els aspirants en són tres: Moltó, que acumula quatre títols en set finals; Tonet IV, que porta dues edicions consecutives jugades i guanyades; i Puchol II, que suma quatre títols en cinc finals, els dos últims seguits.