Inidividual CaixaBank

Genovés II disputa la seua darrera partida individual

Amb sis finals jugades i moltes actuacions memorables el fill del més gran posa fi a la seua trajectòria en el torneig del mà a mà

Genoves, emocionat

Genoves, emocionat / Funpival

Amb el públic dempeus ovacionant-li va enfilar Genovés II ahir el camí cap al vestuari decebut per la seua eliminació del Campionat Individual CaixaBank - Trofeu President de la Generalitat a mans d’un fenomenal Pere Roc II, que li va superar per 60-35 al trinquet de Pedreguer.

La victòria de l’esquerrà de Benidorm va ser justa; i la derrota del fill del mite, molt digna, però no la desitjada, segons explicava el mateix Genovés II a este diari després de la partida. «Esperava poder acomiadar-me de l’Individual d’una altra manera, oferint més als aficionats, que tant m’han donat. Però les coses són així i solament em queda felicitar a Pere Roc II, que ha jugat una gran partida».

Es completa, per tant, una altra etapa del comiat de Genovés II com a professional, que ja no tornarà a jugar mà a mà, almenys en competició oficial. I encara que no ha estat mai campió en un total de sis finals disputades, és inqüestionable que l’Individual es queda sense un dels jugadors més importants de la seua història, que ha deixat infinitat d’actuacions memorables.

Això sí, Genovés II continuarà vestint de blanc fins al 31 d’agost en els trofeus d’estiu i en moltes partides de festes, perquè en són innombrables les localitats que volen comptar amb la seua presència en la cita més rellevant de l’any amb la pilota. «Assaboriré cada partida sabent que açò ja s’acaba i intentaré correspondre a l’estima que sempre he tingut de la gent de la pilota. Cada dia que puga jugar serà un regal per a mi, com ha sigut tota la vida», deia.

De la partida cal assenyalar que Pere Roc II va estar sensacional. La pilota li va eixir de la mà com un tir, el dau el va executar perfecte i ajustat al pou mentre que al rest va estar rapidíssim per a colpejar d’aire.

Per part seua, Genovés II va fer jugades de mestre, moltes, però en la segona meitat no va poder amb l’eficàcia del seu rival, encara que va plantejar batalla. Pere Roc II espera ara en semifinals al vencedor del duel entre Puchol II i Giner.

Espectacular remuntada També ahir, però a Bellreguard, hi hagué eliminatòria de l’Individual a raspall, en este cas dels huitens de final i amb victòria de Salelles II davant Montaner per 25-20.

Montaner va dominar durant bona part i va situar el marcador en 20 per cap. Llevant d’un joc en el qual Salelles II va tindre val, el rest d’Almiserà va ser prou superior.

I va arribar l’espectacular remuntada, que va començar amb el primer joc de Salelles II des del rest, semblava que per a maquillar la derrota. Però amb el següent al dau, el d’Oliva es va créixer i es va creure que podia guanyar. I en la mateixa mesura, a Montaner li van sorgir els dubtes, la falta d’idees que alimentaven les ganes del seu rival. I es va concretar la remuntada, que va encendre al públic per la gran emoció que es va viure al trinquet.

Debuta tonet IV

El campionat continua hui en les dues modalitats. En la de raspall i al trinquet de Xàbia, Tonet IV comença la defensa del títol davant Ximo. El pronòstic és molt favorable al campió, però les partides s’han de jugar.

Ja de vesprada, en la modalitat d’escala i corda, De la Vega i Francés s’enfrontaran a la Pobla de Vallbona per un lloc en les semifinals. En este cas el pronòstic està totalment obert i la previsió és la d’una confrontació que faça gaudir als aficionats de bon gust per l’excel·lent manera en la qual els dos jugadors tracten a la pilota.