Expert en finals contra el novell

Puchol II i Marc van ser els protagonistes de la presentació del duel que determinarà al campió i van escollir les pilotes que utilitzaran

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esports va ser l’escenari on es va donar a conéixer la gran final del mà a mà d’escala i corda.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esports va ser l’escenari on es va donar a conéixer la gran final del mà a mà d’escala i corda. / Francisco Calabuig

Maties Oliver

Ja quasi està ací. El ‘XXXVII Campionat Individual CaixaBank d’escala i corda - Trofeu President de la Generalitat Valenciana’ es decideix el pròxim dissabte a Pelayo, però abans es va presentar la final amb els protagonistes. Puchol II i Marc centraren les mirades en un acte celebrat ahir a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports. Els finalistes van fer parlar i van celebrar la tradicional elecció de pilotes que utilitzaran en la festa que determine al campió.

En este cas, el duel enfronta a un pilotari experimentat en este tipus de lluites en el mà a mà, Puchol II, contra altre que s’estrena en una final de l’Individual, Marc. «En ‘semis’ em vaig enfrontar a un esquerrà i ara a un destre, que sol ser un tipus de pilotari més clàssic. Caldrà tindre en compte els seus millors colps perquè no puga explotar-los. Marc és un jugador que ho deixa tot en la pista. Sempre li tira a bot prompte a totes les pilotes i això és energia en cada colp», així va definir el vigent campió, Puchol II, al rival que tractarà d’evitar que aconseguisca el cinqué.

Puchol II i Marc centraren les mirades en un acte celebrat ahir.

Puchol II i Marc centraren les mirades en un acte celebrat ahir. / Francisco Calabuig

Per la seua part, Marc va comentar que «Puchol II és molt rebotador, un jugador que, encara que no siga fàcil, la pot tirar a la galeria amb comoditat. El dau ho fa molt bé i és una de les coses a tindre en compte. És un dels jugadors de la plantilla que millor executa els ‘caps’ i que més recursos té». A l’acte també van intervenir Rosa García, directora d’Institucions de CaixaBank a València; Ximo López, secretari autonòmic de Cultura i Esport; Josep Maria Soriano, vicepresident de la Fundació per la Pilota; i Pedro López, amb càrrec homòleg a la Federació.