Homenatge

El Teatre Principal es rendeix al Genovés

El món de la pilota i la política ret homenatge a Genovés en un emotiu acte

La família de Paco Cabanes al costat de la Consellera Raquel Tamarit i més convidats

La família de Paco Cabanes al costat de la Consellera Raquel Tamarit i més convidats / M. A. Montesinos

Pilar Lopez

Pilar Lopez

 La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va organitzar aquest dimecres l’acte d’homenatge a la trajectòria de Paco Cabanes amb el títol ‘Les mans del Genovés’. El tribut al mite de la pilota valenciana és va a celebrar al Teatre Principal de València.

A l’acte va assistir la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i va comptar, entre el públic, amb representants de diferents institucions, familiars del pilotari i personalitats del món de la pilota valenciana.

La consellera Tamarit ha volgut destacar que «la pilota valenciana va lligada ben fort al nom de Paco Cabanes i per això li retem aquest emotiu homenatge. Sense ell moltes coses no tenen sentit. Amb ell vam aprendre a estimar el nostre esport més genuí i a entendre que no és només un esport, forma part de la nostra cultural més arrelada. Per això volem que la seua família se senta ben acompanyada en aquest acte que celebrem un any després que ens deixara».

Genovés II es va emocionar en recordar al seu pare

Genovés II es va emocionar en recordar al seu pare / Miguel Angel Montesinos

Durant l’acte es van emetre nombrosos vídeos recordant la figura inoblidable de Paco Cabanes, ‘el Genovés’, des dels seus inicis en el món de la pilota fins a les seues últimes partides. Representants de diversos àmbits de l’esport com Nacho Rodilla o Claramunt també van tindre paraules de record per al Genovés. El moment més emotiu va ser quan va pujar a l’escenari Genovés II acompanyat del seu germà i la seua mare i es va emocionar en recordar al seu pare. José Cabanes Corcera, Genoves II, fill de l’homenatjat que fa tan sols unes setmanes es retirava de la pilota professional després d’una reeixida trajectòria, va viure una una jornada molt especial.

El Teatre Principal es va omplir amb representants de les Corts amb el seu president Enric Morera al capdavant, alcaldes de nombroses localitats en les quals el Genovés va deixar la seua petjada, politics com  Joan Baldoví (Compromís);el diputat i anterior conseller de Cultura i esports, Vicent Marzà;Ximo López, Secretari autonòmic de Cultura... pilotaris, clubs, representants de Funpival, amb el seu presidente, Joan Alepuz, Fedpival, etc. Pilotaris de totes les generacions com Puchol, Álvaro, Waldo, Javi, Ricardet, De la Vega, Salva, Tonet IV i un llarg etcètera.... Al costat de la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, van assistir altres destacats representants de la política valenciana del món de l’esport com el Director General d’Esports, Josep Miquel Moya i el regidor d’Esports de València, Javier Mateo. També van assistir amics de Paco Cabanes com el cantant Pep, el Botifarra. Tots van destacar la trajectòria de Genovés i el gran buit que ha deixat en el món de la pilota.

Valencia. Homenaje al Genoves en el teatro Principal

Valencia. Homenaje al Genoves en el teatro Principal / Miguel Angel Montesinos

Conduït pels presentadors Xavi Blasco i Àlex Blanquer amb la coordinació de A Punt TV, l’homenatge, que es va prolongar durant més de dues hores, va a contar també amb actuacions musicals de Tesa, Jonatan Penalba, Santero y los Muchachos, La Fúmiga i Esther, així com l’humor de Pere Aznar i Toni de l’Hostal. L’acte es