GALOTXA

Presentat el 48 Campionat Autonòmic de galotxa Trofeu El Corte Inglés

L’edició de 2023 comptarà amb la participació de 180 equips en les categories de carrer, trinquet i escolars

Foto de grup amb els participants més joves del 48 Campionat Autonòmic de Galotxa El Corte Inglés.

Foto de grup amb els participants més joves del 48 Campionat Autonòmic de Galotxa El Corte Inglés. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

L'espai 'Ámbito Cultural' del centre comercial El Corte Inglés del carrer Colón de València va acollir aquest dijous la presentació del 48 Campionat Autonómic de galotxa Trofeu El Corte Inglés, amb la presència del president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines; el vicepresident de la FPV de l'àrea de galotxa, Juan Bautista Camarelles; el director regional de comunicació i relacions institucionals d'El Corte Inglés, Pau Pérez Rico; i jugadors i delegats dels clubs participants en el campionat.

Equips inscrits

Per a aquesta edició de 2023 s’han inscrit un total de 180 equips de 39 clubs de les províncies de València i Castelló. Albalat dels Sorells, Alberic, Albuixech, Alfara de la Baronia, Alfara del Patriarca, Algímia d'Alfara, Beniparrell, Bonrepòs i Mirambell, Borbotó, Faura, Foios, Godelleta, Guadassuar, Llíria, Manises, Marquesat, Massalfassar, Massamagrell, Meliana, Moixent, Moncada, Montserrat, Nàquera, Petrés, la Pobla de Vallbona, el Puig, Quart de les Valls, Riba-roja, Xúquer Sueca, Tavernes Blanques, Torrent, Campanar València, Tamborí València, Pelayo i Vinalesa seran la representació de la província de València, mentre que Almassora, Borriol, Castelló, Onda i Xilxes serà la castellonenca.

L'acte de presentació es va celebrar a l'espai 'Ámbito Cultural' del centre El Corte Inglés del carrer Colón.

L'acte de presentació es va celebrar a l'espai 'Ámbito Cultural' del centre El Corte Inglés del carrer Colón. / FEDPIVAL

Declaracions

El president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines, es mostrà molt orgullós de que El Corte Inglés siga sponsor d’aquesta competició: “Aquest 48 aniversari es va a celebrar amb moltes ganes per donar-li el reconeixement que es mereix a la galotxa”. Juanba Camarelles vicepresident de galotxa, va reconéixer que dóna “molta categoria a la pilota valenciana i sobre tot a la galotxa, que una empresa com El Corte Inglés recolze la pilota valenciana”.

Vicent Molines, president de la Federació, amb Pau Pérez Rico, representant d'El Corte Inglés, i Santi Navarro, director esportiu de la FPV.

Vicent Molines, president de la Federació, amb Pau Pérez Rico, representant d'El Corte Inglés, i Santi Navarro, director esportiu de la FPV. / FEDPIVAL

Des de El Corte Inglés, Pau Pérez Rico va garantir que estan “molt contents per la participació de joves i de xiquets en aquest campionat. Es tracta d’un trofeu amb una gran trajectòria darrere que sempre ha tingut molta afluència d’equips, molta participació i que estan legítimament orgullosos d’aquest recorregut”. El representant de El Corte Inglés assegura que volen que continue sent així.

Per número de representants, destaca l'aportació de Meliana, amb un total de 19 equips. Marquesat n'ha inscrit 10, mentre que Alfara del Patriarca i Faura compten amb 9 formacions i Albuixech, Borbotó, Manises i Massalfassar presenten 8.

Finals

Les huit categories de carrer - Primera, Segona, Tercera, Quarta, Curtes A, Curtes B, Femenina i Juvenil- jugaran les finals al carrer de pilota d'Alfarp els dies 15 i 16 de juliol.

Per la seua part, les cinc categories de trinquet -Primera, Segona, Tercera, Quarta A i Quarta B- ho faran al trinquet de Torrent els dies 17 i 18 de juny. Les categories escolars tenen cita programada per als dies 24 i 25 de juny. La competició arrancarà el dissabte 4 de març a aquestes dos últimes, mentre que les categories de carrer donaran el tret d’eixida el dia 11.