El cos tècnic de la Federació de Pilota Valenciana, amb Vicent Molines, Juanma Garrido i Arnau Oliver, ha fet pública la llista de convocats i convocades per al X Mundial de Pilota, que es celebrarà a la localitat d'Alzira entre el 27 de març i l'1 d'abril.

Logo del Mundial de Alzira. FEDPIVAL

Després dels entrenaments celebrats durant els mesos de febrer i març a les instal·lacions de Massamagrell i Bonrepòs i Mirambell amb els jugadors i jugadores inclosos en la llista de preselecció, el cos tècnic ha confeccionat la relació definitiva de 6 dones i 11 homes que representaran a la Comunitat en la cita mundialista.

Presentación de la convocatoria del Mundial de Pilota d'Alzira

Presentación de la convocatoria del Mundial de Pilota d'Alzira FEDPIVAL

Composició de la llista

Selecció Fememina

NOM      NOM I COGNOMS      LOCALITAT   DATA NAIX.   EDAT

Victoria   Victoria Díez Sanjuán   València   19/10/01   21 anys

Mar G.   Mar Giménez Gascó   Bicorp      10/07/00   22 anys

Ana      Ana Puertes Espadas   Beniparrell   24/08/99   23 anys

Amparo   Amparo Martí Palanca   Moncada   12/07/99   23 anys

Irene      Irene Badia Peris      Massamagrell22/11/03   19 anys

Mónica   Mónica Moya Caballero   Massamagrell23/03/94   28 anys

Victoria i Amparo celebren el títol de la II Copa President de la Diputació de València de raspall femení professional. FEDPIVAL

Selecció Masculina

Puchol II   F. Xavier Puchol Cataluña   Vinalesa   15/09/91   31 anys

Pere Roc II   Rodrigo Sebastiá Alonso   Benidorm   20/3/93   29 anys

Nacho      Nacho Chacón Dalmau   Beniparrell   03/03/89   34 anys

Giner      Marc Giner Giner      Murla      14/05/98   24 anys

Conillet   Josep Roig Oliver      Orba      02/08/96   26 anys

Sacha      Sacha Kruithoff Perelló   Orba      13/03/98   25 anys

Bueno      Víctor Bueno Gimeno   Meliana   11/12/90   32 anys

Diego      Diego López Fernández   Onda      27/09/03   19 anys

José Luis   José Luis Calvo Segura   Benidorm   24/11/99   23 anys

Adrián      Adrián Benito Toledo   Quart Poblet   31/10/90   32 anys

Salelles II   Carlos Salelles Sorolla   Oliva      22/02/02   21 anys

Puchol II. FEDPIVAL

Declaracions del seleccionador

Per a Vicent Molines, màxim responsable tècnic, la selecció "és la màxima representació internacional dels jugadors i jugadores de la nostra terra".

"Des de fa més de 10 anys, la Federació de Pilota Valenciana està realitzant un grandíssim treball en les seleccions de jovens oferint periòdicament al llarg de l'any entrenaments, encontres, exhibicions, etcètera, per proporcionar un conjunt d'experiències i coneixements tant tècnics com tàctics; i, per altra banda, la participació en campionats europeus que donen la possibilitat d'amidar-se amb altres seleccions", ha explicat Molines.

"S'està creant una estructura perquè els nostres jugadors i les nostres jugadores adquirisquen un bagatge en les modalitats internacionals amb l'objectiu d'accedir a la selecció absoluta amb criteris contrastats i assegurant el relleu generacional amb garanties".

"Per tant, s'estableix un camí d'accés a la selecció absoluta que beneficia al grup, lliure de pressions i de descrèdits de qualsevol tipus, que només mira per interessos individuals, cap a la Federació o al cos tècnic", ha afegit.

"Les modalitats del mundial són les llargues -la modalitat reina-, el joc internacional i el one wall. A més, s'afegeix la modalitat autòctona que en el cas d'este Mundial és el frontó. Esta modalitat té l'objectiu de ser donada a conèixer a la resta de seleccions; per tant, cal fer-la accessible i facilitar-ne el seu joc, el que supose no dur quasi proteccions, baixar el pes de la pilota o reduir les dimensions de la canxa", ha continuat Molines.

Preparació del Mundial

Sobre la preparació de la cita, ha incidit en que "la data del mundial ha condicionat tota la planificació -preparació, quantitat i dia d'entrenaments, preselecció...- perquè, actualment, estan a ple rendiment les lligues professionals i de clubs, i els jugadors i jugadores estan centrats i centrades en competicions de molta rellevància pel seu futur, que comporta una gran exigència de rendiment".

"El llistat està configurat per persones que tenen una experiència prèvia en competicions internacionals i que sempre han volgut formar part de la selecció. Doncs, hui és presenta un llistat dels jugadors i jugadores que, malgrat els diversos inconvenients, tenen molta il·lusió i accepten la responsabilitat i el repte de fer un bon paper en el Mundial", ha finalitzat.

Récord de participació

El X Mundial de Pilota, que presentarà un rècord de participació amb 21 seleccions, arrancarà el dilluns 27 de març a Alzira amb la gala inaugural. Dimarts i dimecres competiran les modalitats de joc internacional i frontó, mentre que el dijous entraran en acció les llargues i el one wall. La cita es tancarà dissabte amb la final de llargues i la gala de lliurament de trofeus.