La VII edició del campionat autonòmic de Frare – Trofeu Diputació de Castelló es disputarà el dissabte 9 i el diumenge 10 de setembre a les localitats de Torreblanca i Traiguera.

En altres edicions també s’han disputat moltes de les partides en la localitat de Xert, encara que enguany no es podrà dur a terme en aquesta degut a que estan fent obres per millorar la instal·lació esportiva.

Cartell de la competició. FEDPIVAL

Finals de dissabte

El dissabte en Traiguera es disputarà la 1ª categoria a partir de les 10h. Diego d’Onda i Mario de Ribaroja tractaran de defendre el títol que varen aconseguir després de guanyar en la final de l’edició anterior a Boni de Meliana i Pablo de Borriol.

A continuació de les finals de primera, a partir de les 17:00h, arribarà el torn de la categoria Veterans, on un total de 5 equips lluitaran per alçar este important trofeu.

També el mateix dissabte, tindran lloc les partides de la Segona categoria en Torreblanca. Un total de dotze equips tractaran de fer-se amb la victòria en un trinquet amb frare en el que es jugarà per primera vegada en el campionat. L’ajuntament de Torreblanca ha fet un gran esforç per poder participar en aquest prestigiós campionat.

Finals de diumenge

El diumenge arribarà el torn de la resta de categories, les quals es disputaran íntegrament en Traiguera.

A partir de les 9:00h, la Tercera categoria viurà la seua primera partida. Mentre que la final d’aquesta està prevista per disputar-se a partir de les 12:30h.

Tancarà la competició la categoria Recreativa, la qual començarà una vegada finalitze la Tercera categoria i conclourà el diumenge 10 a les 19:30h.

Imatges de l'edició anterior a Xert. FEDPIVAL

Participació

Un any més, encara que amb més limitacions d’instal·lacions a causa de les obres, el campionat continuarà comptant amb una gran participació. Participant equips de les províncies de Castelló, València i inclús equips que vindran de la província de Barcelona per poder gaudir d’aquesta divertida modalitat.

Al llarg de les jornades, els participants tindran l’oportunitat, a banda de practicar la modalitat, de viure una jornada de convivència i visitar aquesta comarca.

L’objectiu principal de la competició, que va començar ja fa set anys, es aconseguir que la modalitat de Frare es recupere, cosa que es demostra que s’està aconseguint en aspectes com que cada vegada s’estan construint més instal·lacions per practicar la modalitat, arribant inclús a haver-se construït instal·lacions en la província d’Alacant.A més també es important el foment del nostre esport autòcton en les comarques del nord de Castelló.

Lliurament de premis de l'any 2022 del campionat autonòmic de Frare – Trofeu Diputació de Castelló. FEDPIVAL