La VII edició del campionat Autonòmic de Frare – Trofeu Diputació de Castelló, modalitat en recuperació de pilota valenciana, es va disputar el passat cap de setmana en les localitats de Torreblanca i Traiguera.

Primer dia de competició

La jornada es va desenvolupar entre dissabte i diumenge. El primer dia de competició es va disputar la Segona categoria a Torreblanca i les categories de Primera i Veterans a Traiguera.

Pel que fa a la primera d’aquestes, el CPV Moixent de Vicente i Raúl Otiz, va alçar el títol al imposar-se per 15-8 en la final davant el CPV Campanar de Edu Febrero i Enrique Duro. En aquesta categoria varen participar un total de dotze equips.

Juan Carrillo jugant en Torreblanca. FEDDPIVAL

El mateix dissabte en Traiguera, va tindre lloc la Primera categoria. En aquesta els jugadors varen demostrar perquè competeixen a este nivell, deixant grans punts en els que els assistents varen poder gaudir.

El CPV Onda de Diego López i Mario Casades es va proclamar campió per segon any consecutiu, al guanyar en la final a l’equip de Casa de los Navarros de Andoni Arrasate i Victor Martinez.

Lliurament premis 1ª categoria. FEDPIVAL

A continuació de la Primera categoria es va jugar la categoria Veterans en la que va guanyar el CPV Vistabella de Ximo Gual i Ricardo Genes davant el CPV Onda de Carlos Costa i Pedro López. Els jugadors més majors de la competició varen competir a un nivell molt alt, lluitant cada un dels punts, el que va fer que les partides estigueren molt igualades i es decidiren per xicotets detalls.

Lliurament premis Veterans. FEDPIVAL

Segon dia

El diumenge pel matí va arribar el torn de la Tercera categoria, on huit equips varen lluitar per alçar-se amb el trofeu. Finalment, el CPV Castelló E, de Manel i Ferran Padilla, va vèncer en una final ajustadíssima davant el CPV Meliana de Vicente Ruiz, Miguel Ruiz i Xavi Ferrando que es va decidir per un resultat de 15-14.

Lliurament premis 3ª categoria. FEDPIVAL

Va tancar el campionat la categoria Recreativa, on participaren un total de dotze equips, arribant a la final dos equips del club Casa de los Navarros, equips vinguts des de Barcelona. Asier Arribas i Leire Arribas va imposar-se davant els seus companys de club Andoni Arrasate i Laura Mateos.

Lliurament premis categoria Recreativa. FEDPIVAL

Cada any es va coneixent més aquesta modalitat, havent més participants i més activitats en torn a la modalitat. A més, s’han construït noves instal·lacions com la d’Ondara, Beniparrell... I s’estan fent millores en els trinquets amb frare de Xert i Traiguera, cosa que facilitarà la pràctica de la modalitat.

Pau de la Casa de los Navarros va fer un gran campionat. FEPIVAL

En el lliurament de premis varen participar: Iván Sánchez, diputat d’esports de la Diputació de Castelló; Bea Gavilà, vicepresidenta de la Federació; Jesús Fontestad, vicepresident de la Federació; Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca; Javier Ferreres, alcalde de Traiguera; Diego Cervera, regidor de Traiguera; Paco Doménech, regidor de Torreblanca; Amador Peset, reprensentant del club de Traiguera; César Beltrán, representant del club d’Almassora i Noemí Torrijos, representant del club de Castelló.

Foto de grup a Torreblanca. FEDPIVAL

Reconeixement a Manolo Conca per la seua tasca en la promoció del Frare

Una vegada va concloure el lliurament de trofeus, des de la Federació de Pilota Valenciana i els clubs de Castelló, Traiguera i Almassora, es va otorgar un reconeixement a Manolo Conca. Mestre que ha lluitat per la promoció de la pilota valenciana i perquè no caigueren en l’oblit modalitats que al llarg dels anys havien quedat més relegades, com es el cas del Frare.

El seu treball ha sigut indispensable per recuperar aquestes modalitats, així com impulsar la pilota valenciana a nivell educatiu i per la professionalització d’aquesta.

Reconeixement a Manolo Conca. FEPIVAL

La seua tasca inicial ha fet que a dia de hui pugan comptar amb instal·lacions per jugar a Frare o Pilota Grossa en moltes localitats.

Després de rebre el reconeixement, el gran protagonista de la jornada, va voler agrair el reconeixement, a més, va ficar en valor les modalitats en recuperació i va destacar la importància de lluitar perquè no es deixen de practicar, ja que son patrimoni històric de la Comunitat Valenciana.