JOCS ESPORTIUS DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Els Jocs Esportius continuen oferint el millor del nostre futur

El curs 2023/24 s'ha completat als 42 Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana amb una magnífica participació de xiquets i xiquetes de les tres províncies

Arnau, del CPV Beniarbeig El Verger.

Arnau, del CPV Beniarbeig El Verger. / FEDPIVAL

La temporada 2023/24 de Jocs Esportius ha deixat clar que la pilota valenciana té garantit el comptar amb jugadors i jugadores de gran nivel.

En la temporada que acaba de tancar-se han participat, a les diferents modalitats, un total de 1263 equips. A més a més, a títol individual s'han registrat 2162 jugadors i 320 jugadores.

Parlant de les dones, de les 320 xiquetes, 140 ho feren a la modalitat de raspall, 102 competiren a frontó i 78 a one Wall. A estes xifres s'han d'afegir altres 41 participants en les Trobades, que fan un total de 361.

D'altra banda, el nou campionat escolar ha comptat amb la participación 224 equips de 53 escoles en les seues sis categories -Promoció, Benjamí, Aleví, Infantil, Cadet i Juvenil-.

Les escoles més destacades, pel que fa al número de campionats, han sigut Beniarbeig-El Verger i Massamagrell, amb 6. Per la seua part, altres escoles han donat un pas endavant i han reaparegut en la llista d'ocupants del podi de les finals autonòmiques. És el cas d'Agost, Benimagrell, Benissa, la Font d'en Carròs, Gata de Gorgos, Montserrat, Orba, Pedreguer, Pelayo, Piles o Xeraco.

Per modalitats

Massamagrell va fer doblet en escala i corda. Gata de Gorgos i Massalfassar també s'adjudicaren el títol en les finals celebrades a Riba-roja. Parlant de l'Individual, Beniarbeig-El Verger, La Baronia, Massamagrell, El Genovés i Benissa es van coronar com a campiones a la Pobla de Vallbona.

En raspall, El Genovés i Beniarbeig-El Verger s'apuntaren dos títols cadascuna. Quatretonda també s'apuntà un campionat a les finals jugades a Canals.

En la modalitat individual, Beniarbeig-El Verger va signar dos títols, mentre que el Genovés, La Vall i Quatretonda s'emportaren uno cadascuna a les finals masculines de Favara. En xiques, la Llosa de Ranes, Quatretonda, Oliva, Torrent i Beniarbeig-El Verger van ser les escoles més destacades.

Leyre, del CPV Torrent.

Leyre, del CPV Torrent. / FEDPIVAL

Pel que fa al frontó, Massamagrell també es va embutxacar dos títols. Beniarbeig-El Verger, Ondara i El Puig completaren la llista d'escoles campiones al poliesportiu de Quart de Poblet.

En el capítol individual, en xics el triomf va ser per a Massamagrell per partida doble, Beniarbeig-El Verger, Ondara i Castelló a les finals jugades a Castelló. En categoría femenina, Meliana va guanyar tres campionats, seguida de Bicorp i Massalfassar, al poliesportiu de Massamagrell.

En one Wall, els campionats estigueren repartits. Beniarbeig-Verger, Vinalesa, Massamagrell, Ondara i Montserrat s'adjudicaren sengles títols cadascuna a Agost.

A la modalitat individual, en categoría masculina dominaren Beniarbeig-El Verger -amb dos títols-, Vinalesa, Massamagrell i Ondara. En dones, s'imposaren els tres títols de Meliana, juntament amb Bicorp i Massalfassar al Pavelló de Tavernes Blanques.

En galotxa, Massamagrell, La Baronia, Sella-Relleu, Meliana i la Vall de Laguar es proclamaren campions a Montserrat. Quant als jocs a ratlles, La Vall de Laguar es penjà dos títols, seguida de Beniarbeig-El Verger, Ondara i Agost, amb un, a les finals organitzades a Ondara.

En frare, Massamagrell va encadenar tres campionats, acompanyat per Ontinyent i Castelló a les finals disputades a Beniparrell.

Per últim, el CEIP Tomàs de Montañana i l'IES Patraix colpejaren dos vegades a galotxetes, mentre que l'IES Marítim guanyà un campionat a les finals organitzades en aquest centre educatiu de la ciutat de València.