El BM Elx Visitelche.com s'ha proclamat campió de la 42 edició de la Copa de la Reina aquest diumenge en Gran Canària després de guanyar a Aula Alimentos de Valladolid per 32-26.

La lluita entre il·licitanes i val·lisoletanes pel títol de Copa va començar en el Pavelló Rita Hernández de Telde aquest diumenge amb un ràpid ritme de joc i igualtat en el marcador, que a cinc minuts de l'arrancada del partit marcava un empat a 3.

Poc després l'Elx doblava en punts a les guerreres de l'Aula Valladolid (8-4). La superioritat demostrada en la pista per les il·licitanes va obligar el tècnic de l'equip rival, Miguel Ángel Penyes, a sol·licitar temps mort (9-4).

Valladolid va tractar de retallar la diferència que havien collit les seues contrincants (15-11), però aquestes van arribar al descans amb un marcador superior (18-13).

Els dos equips van tornar amb força a la pista en la segona part d'esta final del torneig, en la qual va ser clau la labor de la portera d'Elx, Nicoles Morales, per a evitar que el seu equip perdera la renda aconseguida i que podria valer-li per a arribar al final de l'encontre amb garanties (21-16).

Dos gols d'Elba Álvarez i Amaia González van insuflar una poc d'alé a Aula Alimentos a poc més de quinze minuts per a concloure el partit (22-18). L'últim tram va arribar amb el marcador reflectint un 24-20 per a l'Elx.

Tant les guerreres de Valladolid com les d'Elx van lluitar fins el final per fer-se amb l'encontre, però, al final, el conjunt il·licità es va proclamar campió de l'edició 2021 de la Copa de la Reina celebrada a Gran Canària (32-26).

La jugadora del conjunt campió, Lysa Tchaptchet, va ser guardonada com a MVP de la final de la Copa, mentre que el secretari d'Estat per a l'Esport, José Manuel Franco, va ser l'encarregat de fer entrega al final del partit del trofeu de la Copa de la Reina a l'equip. Fitxa tècnica:

32.- BM Elche Visitelche.com (18+14): Ana Isabel Martínez (8), Ekaterina Zhukova (-), Carolina Bono (-), Giselle Beatriz Menéndez (1), Celia Guilabert (2), Patricia Méndez (-), Nuria Andreu (1), Ivet Musons (4), Nicole Morales (-), María Flores (-), Patricia Encinas (1), Gabriela Clausson (7), Lysa Tchaptchet (8), Clara Gascó (-) y María de Gracia Duque (-). Entrenador: Joaquín Rocamora.

26.- Aula Alimentos Valladolid (13+13): Carmen Sanz (-), Elba Álvarez (3), Jimena Laguna (-), Danila So Delgado (2), Francisca Parra (-), Ángela Nieto (1), Lourdes Guerra (-), Cristina Cifuentes (8), Lorena Tellez (5), Mireia Díez (-), Fátima Koudia (-), Teresa Álvarez (-), Sara Moles (1), Elena Cuadrado (4), Rafaela Bergara (-), Amaia González (2). Entrenador: Miguel Ángel Peñas y Sergio Escudero.

Marcador cada 5 minuts: 3-2, 6-4, 9-4, 12-6, 15-9,18-13 (descans), 19-15, 21-16, 22-18, 24-21, 27-22 i 32-26 (final).

Àrbitres: Tania Rodríguez i Lorena García.

Incidències: al començament de l'encontre es va guardar un minut de silenci per la defunció de l'expresident de la Federació Navarra d'Handbol Jesús Aranaz.