La Unió de Periodistes Valencians ha emitido un comunicado en el que lamenta la decisión del Valencia CF de limitar la retransmisión por medios audiovisuales así como a través de las redes sociales de la próxima Junta de Accionistas del 20 de noviembre. El contenido del mismo es el siguiente:

La Unió de Periodistes Valencians lamenta la retallada al dret de la informació que impliquen les noves normes imposades pel València Club de Futbol als periodistes que cobreixen les juntes generals d'accionistes

Segons el VCF:

La Junta no podrà ser retransmesa en cap format audiovisual, radiofònic o digital (incloses les xarxes socials).

Es podrà acreditar un redactor per cada mitjà, i, en el seu cas, addicionalment un càmera o fotoperiodista.

Els mitjans gràfics i les televisions podran romandre en la Junta a una zona especial i delimitada; no podran eixir d'ella i tampoc no podran prendre cap imatge o gravació per ser publicada ni tant sols per a ús intern.

Els mitjans gràfics i les televisions podran accedir al recinte a gravar durant els primers cinc minuts de la Junta i amb posterioritat, passats els 5 minuts, el personal del Club els comunicarà el moment en què hauran d'abandonar el recinte.

Qualsevol mitjà o redactor que publique, ja siga en directe o amb posterioritat, alguna imatge, video o audio de la Junta no tornarà a ser acreditat a cap esdeveniment organitzat pel Club, ni tampoc als partits.

Les acreditacions es recolliran físicament, des d'una hora abans de la Junta, en la taula d'acreditacions de premsa, instal·lada en l'entrada del Palau de la Música, la de davant del Jardí del Túria.

Davant estes mesures restrictives, amenaçants i amb tota la retafila de represàlies contra els companys que no les complisquen, lamentem la retallada al dret a la informació i a la llibertat d'expressió.

Davant estes mesures restrictives i fins i tot amenaçants contra els companys que no les complisquen, lamentem la retallada al dret a la informació i a la llibertat d'expressió.

No entrem a valorar el dret que tenen les Societats Anònimes a tancar les seues juntes generals només als seus accionistes però ens agradaria que el VCF seguira l'estel, per exemple, de moltes multinacionals que retransmeten les juntes en directe, mitjançant l'streaming.

Des de la Unió de Periodistes, considerem que el VCF encara que siga una societat privada només pel seu interés general i el volum de persones a les que interessa i afecta hauria de ser més transparent i oberta. Un interés general que en moltes ocasions s'ha reivindicat des del mateix Club en la seua relació amb la societat valenciana.