Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà». El meu fill després del ridícul fet en el Camp Nou davant el Barça em va dir ´Pare, quina vergonya!´, difícil afegir res més. El València CF més indolent de la Història féu un partit d´eixos que en lloc de fer afició, provoquen l´efecte contrari, espantar-la.

Per altra banda, continuem sense guanyar un partit en lliga. Ja no és tracta de ser incapaç d´aconseguir la victòria en casa davant el penúltim classificat de la lliga, és tracta de donar les màximes facilitats al rival per a què, sense meréixer-ho, s´emporte el partit i els tres punts. Com deia un espectador que acabava d´eixir del camp el passat diumenge ´açò no té solució´. Enguany, igual com passa amb les oliveres, no toca collita. L´esporgada ha sigut gran i les branques noves són massa joves per a fer olives.

Portem 3 partits de la segona volta de la lliga i el bagatge són 2 miserables punts. M´imagine que tots estem d´acord que el problema principal del València CF ha estat en la manca d´estructura i model esportiu, cosa que ens ha dut a confeccionar un equip descompensat i mal gestionat. L´afició ja no sap cap a on mirar; que si Gary Neville, els jugadors, Nuno, Mendes, Lay Hoon, Peter Lim?però algú ha d´assumir la responsabilitat de tant de desficaci i admetre públicament que tenim un problema gros i la nova prioritat és salvar la categoria.

De moment ens hem reforçat en el mercat d´hivern amb dos jugadors -encara sort que asseguraven al club que no hi hauria fitxatges, que estaven contents amb el planter que hi havia-. A mi no em desagraden Siqueira i Cheryshev, crec que són bons jugadors i estan contrastats com a futbolistes, però és que últimament, sempre recollim el rebuig dels altres equips. Ens han portat una llonganissa i un xoricet, però allò que realment ens calia era una botifarra, una ben gran que marque la ratlla al mig del camp.

Personalment em ratifique en això que vaig escriure la setmana passada; ´Senyor Neville, si no està capacitat per a garantir una victòria en casa davant el Gijón, presente la dimissió i deixen-nos d´experiments´. Si a la derrota del passat diumenge li sumem el 7-0 de la Copa del Rei, no cal esperar la dimissió de l´entrenador -que seria una forma elegant d´eixir del club, com si fóra un ´Harakiri´ vaja-, simplement, hem de tirar-lo al carrer i buscar un entrenador contrastat amb moltes hores de vol fetes. Suso García Pitarch, tu saps que això és el que has de fer, i de la mateixa manera, llegir la ´cartilla´ a més d´un jugador per la seua actitud tan indolent.

El panorama s´ha tornat negre obscur i ens juguem més que tres punts davant el Betis. El paperot que tenen els jugadors i l´entrenador és de collons. Demà en Sevilla es busquen jugadors valents, atrevits i compromesos amb un escut i una afició que no mereix gens tot el que enguany està vivint. Amunt!

Més opinions de Paco Lluís, açi.