La Banda de l'Associació Amics de la Música de Palma de Gandia (La Safor) participà al Camp de Mestalla en el partit del Campionat de Lliga que van disputar València CF i Athletic de Bilbao. La banda a les ordres del director Vicent Martí va interpretar les obres 'Orgullo santiaguista', 'La xica', 'Amunt València', 'Raquel Gómez Flor', 'Valencia' y el pasodoble 'Palma'. L'entitat va estar representada al superbox per la presidenta, María José Arlandis Martí, i el tinent d'alcalde i regidor d'educació Ricardo Pastor Vidal.

Cal remuntar-se a finals del segle XIX, per apropar-nos a l'existència de dos bandes de música a Palma de Gandia. Tot i açò, el 2 dagost de 2003, fa la seua presentació oficial a Palma de Gandia l'actual agrupació amb el nom Associació Amics de la Música amb 35 músics i sota la batuta de Joan Maria Penalba Vidal.

La banda al llarg de la seua història a participat en concerts a Barbadas (Orense), així com els realitzats a la poblacions d'Hornachuelos (Còrdova) en la primera trobada de Bandes d'aquesta població, a Blanca (Murcia), Membrilla (Ciutat Real) Pulianas (Granada) i la Rioja.

També cal destacar la participació al cicle 'les Bandes a les Arts' amb un concert al Palau dels Arts de València el 2014 i el concert benèfic «els pallassos de la tele en concert» a favor del projecte 'Can de la mano', així com una gira de concerts amb el cantant Raúl Jorques dedicats a Nino Bravo.