La Banda Sociedad Centro Estudio Musical d'Almàssera (l'Horta Nord), participà ahir a Mestalla en el partit que van disputar València CF i Deportivo Alavés. La banda, a les ordres del director Vicente Rioja Torres, va interpretar les obres 'Tomás Ferrús', 'José Luis Valero', 'Tercio de Quites', 'Morenito de Valencia', l'himne 'Amunt València' i la marxa 'Valencia'. L'entitat va estar representada al superbox pel president, Julio Yagüe Pérez i l'alcalde d'Almàssera, Ramón Puchades.

La banda té el seu origen en 1906, en el si de la Societat de Llauradors d'Almàssera encara que l'entitat es constituïx definitivament l'any 1948 tal com se li coneix en l'actualitat i ha participat en nombrosos festivals, intercanvis i concerts.

És a partir de 1989 on comença una progressió ascendent sota la direcció de Ricardo Molins Castelló. És en esta època daurada quan el Centro Estudio Musical d'Almàssera aconseguix els màxims guardons.

Cal destacar la participació al Festival Ibérico de Bandas Amadores de Loures (Portugal); el primer premi amb màxima puntuació i estendard d'Or al Certamen Internacional de Kerkrade (Holanda); el certamen Chatenoy-Li-Royal a França i la presència en nombrosos concerts i festivals, destacant el concert audiovisual Temas de película; concert de sarsuela amb solistes; la representació del Fantasma de la Ópera i la gira de concerts per les Rias Baixes en 2006.