El factor Cillessen

El porter, autor de parades clau davant Sandro o Mir, acaba la lliga com el millor de la jornada 38 per davant de Modric, Suárez o Griezmann

El factor Cillessen

El factor Cillessen / LaLiga

Pascu Calabuig

Pascu Calabuig

El València CF va tirar el forrellat a la seua porteria en un trist epíleg per a la temporada més grisa en la història del club durant els últims 35 anys. La millora defensiva, sense dubte, ha sigut el punt més sòlid del que s'ha vist en els últims quatre partits amb Voro González al capdavant. A Osca, més enllà d'unes quantes pinzellades de Kang In Lee, els blanquinegres van ser un equip excessivament reclòs arrere. L'actuació de Jasper Cillessen, que va fer fins a huit parades, va resultar la clau que l'equip acabara amb la porteria a zero per setena vegada en la temporada 2020/21. Quatre amb Jaume Domènech i tres amb el neerlandés, que amb prou faenes ha pogut jugar deu partits de Lliga per culpa de dos llargues lesions.

En la segona part, el conjunt de Voro va desplegar mínimament les seues ales, però sense la suficient claredat ni efectivitat de setmanes passades. Després de deu minuts d'alternatives, l'Osca va tornar a fer-se amb el comandament a la caça d'un gol amb el qual poder aferrar-se a Primera Divisió. Sandro Ramírez, jugador que en el passat va estar en l'òrbita valencianista, va liderar l'atac dels oscenses. Ho va intentar de mil maneres, però Cillessen no estava disposat a concedir res.

El factor Cillessen

El factor Cillessen

El factor Cillessen

El factor Cillessen

Abans del final, el porter de la selecció 'oranje' hi havia ja salvat el gol després de repel·lir un fort tret de Rafa Mir. El davanter pretés pel València va arreplegar un servici en llarg de Sandro per a guanyar en carrera als centrals, xafar àrea i patear amb força la pilota. El porter va reaccionar amb reflexos per a alçar les mans i evitar el mal major. De manera molt semblant va tornar a aparéixer en el segon temps per a desviar un potent xut de Sandro dins de l'àrea. El rebutge del de Nimega es va estavellar contra el pal. El segon dels oscenses, tots dos nascuts en les botes del punta canari de l'Osca. Cillessen, sempre segur en les eixides i amb el joc de peus, va frenar finalment les intentones dels locals quan el duel ja agonitzava. Va tornar a traure els guants per a enviar a córner altre obús de Sandro en un servei de falta.

El factor Cillessen

El factor Cillessen

El factor Cillessen

El factor Cillessen

Jasper Cillessen va acabar la Lliga com el millor jugador de la jornada 38 en termes estadístics. A part de ser, amb huit, el porter dels 20 en lliga amb més parades, l'actuació de l'holandés va puntuar per damunt de totes les altres. Segons dades d'OPTA, el 8,6 de Cillessen va superar les notes que engloben els diferents paràmetres en el joc de futbolistes com Modric (8,2), Ronald Araújo (8), Aspas (7,9), Griezmann (7,9), Fekir (7,8), Lucas Boyé (7,8) o Benzema (7,8).

El factor Cillessen

El factor Cillessen

La influència de Cillessen en els deu partits que ha pogut jugar ha sigut molt important. Des del seu retorn, en els últims cinc, ha encaixat cinc gols, dos en el període Voro... i 11 en la seua desena de duels de Lliga. Sense ell, l'equip va rebre 42 dianes en 28 partits.