24/09/2016

Pako, sobràven els arguments

L´eixida de Ayestaran és altre fracàs de la gestió esportiva de Lim

01.10.2016 | 23:54
Pako, sobràven els arguments

El València CF es dessagnava per tots els costats, zero punts de 12 possibles i cuers en solitari. Pitjor no es pot començar una lliga, així que sobren les paraules i els arguments. Pako Ayestarán mai hauria d´haver sigut entrenador del València CF, per tant, un altre fracàs de la era Peter Lim i la seua estructura directiva. Sobretot del seu director esportiu, Suso García Pitarch, que no ha atinat amb l´entrenador. Era urgent taponar la ferida i, com sempre, ahí està el bo de Voro disposat a tirar una maneta a l´equip i ficar una miqueta de trellat a l´assumpte.

Home de la casa
M´agradaria destacar la tasca de Voro en el València CF, un home de casa, discret, que sempre ha estat disponible per al que el club necessitara d´ell i que quan parla sempre transmet una sobredosi de trellat, humiltat i saber estar, que tant cal en els temps que corren. És d´agrair que en el club hi haja persones amb eixe perfil, compromesos amb l´entitat, independentment de qui siga el màxim accionista. A Voro no hem d´explicar-li què és el València CF ni què sent l´afició, perquè ho sap perfectament. Finalment, un entrenador que parla en Valencià. Ja sé que la solució, fins que troben un nou entrenador, és provisional i que la banqueta del València CF mai ha sigut el seu objectiu, però, què voleu que vos diga? A mi em fa il·lusió. Difícil papereta per a Voro, però d´entrada, sempre tindrà el meu suport. ´Voro l´etern´.
I per fi, ´va parir la burra´. Victòria gegant i agònica front a un Alavés molt ben treballat per Mauricio Pelegrino, que sap a què juga i que ho posà molt difícil. Del joc del València CF millor no dir rés, però si més no, l´equip va estar més ´ordenaet´ que en altres encontres.

Un tipo de fora
Canviant de terç, l´altre dia vaig estar parlant amb el meu amigatxo Ivan, el professor de Matemàtiques que és soci del Bilbao, aprofitant que jugaven en lliga la setmana passada. M´agrada escoltar l´Ivan, perquè no és ni del R.Madrid ni del Barça, i em dóna una visió prou imparcial des de la distància, i curiosament em va dir: «L´entrenador té poca culpa del que està passant. Hi ha coses que no entenc, com la passivitat de la gent del València front la venda del club a un tipo de fora. Mai he vist que un ric es fera ric pensant en el bé social o col·lectiu abans que en el propi» i continuava «No entenc que un intermediari-representant com Mendes, marque les polítiques de compra i venda del club. El València sembla haver abandonat la pedrera i l´escola de futbol» i afegia «La reconstrucció de l´equip i de la massa social passa per tornar a arrelar-se a la seua gent. Ara el club es veu com algo alié, d´altres que venen de fora i no hi ha sentiment de pertinença al club. Altres clubs estan creixent des de baix, amb total suport social i el València CF podria fer-ho també perquè té més capacitat econòmica?». El bo d´Ivan també es va despatxar a gust, però així és com ens veuen des de fora.

I demà el Leganés. Preferisc jugar malament i sumar tres punts més i, deixarem els sistemes de joc i el futbol per a altres moments. Amunt!

Més articles de opinió de Paco Lluís, açi.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

síguenos cada día en... 

Enlaces recomendados: Premios Cine