Amb les novetats de Favara, Montserrat, Muro d’Alcoi, Godelleta, Beniarbeig i el Verger, la 33ª edició del Campionat Autonòmic de Raspall Trios, trofeu Diputació de València tanca els últims detalls del torneig.

Finalment seran setanta cinc els equips participants en el campionat de clubs de raspall més important de la temporada de primavera-estiu. Trenta tres seran les poblacions, tantes com edicions compta aquesta competició, on els jugadors i jugadores inscrits facen rodar de nou la pilota a partir de finals de febrer. En la màximes categories de la competició, tant masculina com femenina, els campions de la passada edició intentaran defensar els títols aconseguits. En el cas de la primera masculina serà Xeraco qui, amb algun canvi en les seues línies, voldrà tornar a disputar la final, en la que l’any passat va guanyar la copa de campions davant altre clàssic de la modalitat com es Bicorp. Precisament aquest club disposarà de dos equips en la categoría absoluta, fet que junt a la novetat del Verger, i a que Alzira i Oliva tornen a presentar un equip en primera, aquesta categoria tindrà a huit equips lluitant per proclamar-se campions.

Competició femenina

Per la seua part, la primera femenina tornarà a comptar amb sis formacions, destacant les finalistes de l’any passat, les germanes Puertes, campiones de Beniparrell, i les subcampiones de Borbotó. Com a novetat enguany en la categoria tindrem el nou club de Montserrat, que presente un equip en primera i altre en tercera. Respecte a les altres novetats; Muro d’Alcoi i Favara presenten equips per a la quarta categoria masculina, mentre que Beniarbeig i Godelleta jugaran en segona femenina.

La salut de la vessant femenina del campionat dona goig, ja que enguany hi ha vint i quatre equips inscrits, més que mai.