Fageca va ser intervingut quirúrgicament ahir amb èxit de la lesió en el colze dret. Les primeres estimacions apunten que l’escaleter podria vestir de blanc en un termini de tres mesos.

L’operació la realitzaren els doctors Vila i Cañete, de l’equip del prestigiós Enrique Gastaldi, però també va estar present Genovés II, que estudia medicina. D’entre les dues opcions possibles es va intervindre de la manera menys agressiva, la qual no requeria implantar un tros de múscul.

El jugador tindrà el braç immobilitzat un temps i quan li lleven les grapes podrà començar a realitzar exercicis suaus. La següent fase serà incloure la càrrega en la rehabilitació però d’una manera lleugera, probablement utilitzant gomes en lloc de peses. I si la evolució és l’esperada, a les sis setmanes iniciaria els entrenaments més exigents.

Fageca va dormir anit en sa casa i es troba impacient per començar la rehabilitació. «Si puc tornar en dos mesos i vint-i-nou dies millor que en tres mesos», dia.

I és que el pilotari és un apasionat del seu treball i troba a faltar el contacte amb la vaqueta i compartir vestidor amb els seus companys. «Per moments es fa molt dur no poder jugar. La primera gran decepció arribà quan vaig tindre que renunciar a jugar el mà a mà i posteriormentt quan veus que s’estan jugant partides molt atractives i desafiaments que porten molta gent al trinquet. La meua vida gira entorn a la pilota i és complicat no estar ahí», comentava.

Aixó sí, Fageca preten recuperar a la major brevetat el contacte amb altres facetes de l’esport. De fet, demà té previst participar en una xarrada i quan els metges ho estimen oportú voldria reincorporar-se al Cespiva, l’escola de tecnificació de la Generalitat Valenciana de la qual és un dels monitors juntament amb Álvaro i Moro. «No m’agrada quedar-me en casa parat i he comunicat a la Federació que si els pareix bé vull tornar amb els xiquets. No puc fer coses que requerisquen realitzar esforç però sí puc parlar amb els xavals, ensenyar-los i transmetre coses».

Optimista

Fageca mira al futur amb optimisme i confia recuperar la seua millor versió, el nivell que li ha portat a ser un dels millors en la seua posició. «Sé que em costarà tornar a ser el d’abans però soc optimista i crec que ho conseguiré. Va arribar un punt que era donar este pas o no podria tornar a jugar a nivell professional perquè a última hora no podia tirar la pilota del 3 al 6».

Com en teoria són tres mesos per a tornar a jugar Fageca s’ha fixat l’objectiu de participar en la Copa Diputació de València. «Però si estic en condicions. Si tinc un mínim dubte seré el primer en descartar-me perquè el que no vaig a fer es llevar-li el lloc a un altre pilotari que s’ho mereix més que jo», comenta.