"Vull tornar en tres mesos"

Fageca ha sigut operat amb èxit de la lesió en el colze dret i es fixa la Copa com a objectiu

20.01.2016 | 10:53
"Vull tornar en tres mesos"

Fageca va ser intervingut quirúrgicament ahir amb èxit de la lesió en el colze dret. Les primeres estimacions apunten que l´escaleter podria vestir de blanc en un termini de tres mesos.

L´operació la realitzaren els doctors Vila i Cañete, de l´equip del prestigiós Enrique Gastaldi, però també va estar present Genovés II, que estudia medicina. D´entre les dues opcions possibles es va intervindre de la manera menys agressiva, la qual no requeria implantar un tros de múscul.

El jugador tindrà el braç immobilitzat un temps i quan li lleven les grapes podrà començar a realitzar exercicis suaus. La següent fase serà incloure la càrrega en la rehabilitació però d´una manera lleugera, probablement utilitzant gomes en lloc de peses. I si la evolució és l´esperada, a les sis setmanes iniciaria els entrenaments més exigents.

Fageca va dormir anit en sa casa i es troba impacient per començar la rehabilitació. «Si puc tornar en dos mesos i vint-i-nou dies millor que en tres mesos», dia.

I és que el pilotari és un apasionat del seu treball i troba a faltar el contacte amb la vaqueta i compartir vestidor amb els seus companys. «Per moments es fa molt dur no poder jugar. La primera gran decepció arribà quan vaig tindre que renunciar a jugar el mà a mà i posteriormentt quan veus que s´estan jugant partides molt atractives i desafiaments que porten molta gent al trinquet. La meua vida gira entorn a la pilota i és complicat no estar ahí», comentava.

Aixó sí, Fageca preten recuperar a la major brevetat el contacte amb altres facetes de l´esport. De fet, demà té previst participar en una xarrada i quan els metges ho estimen oportú voldria reincorporar-se al Cespiva, l´escola de tecnificació de la Generalitat Valenciana de la qual és un dels monitors juntament amb Álvaro i Moro. «No m´agrada quedar-me en casa parat i he comunicat a la Federació que si els pareix bé vull tornar amb els xiquets. No puc fer coses que requerisquen realitzar esforç però sí puc parlar amb els xavals, ensenyar-los i transmetre coses».

Optimista
Fageca mira al futur amb optimisme i confia recuperar la seua millor versió, el nivell que li ha portat a ser un dels millors en la seua posició. «Sé que em costarà tornar a ser el d´abans però soc optimista i crec que ho conseguiré. Va arribar un punt que era donar este pas o no podria tornar a jugar a nivell professional perquè a última hora no podia tirar la pilota del 3 al 6».

Com en teoria són tres mesos per a tornar a jugar Fageca s´ha fixat l´objectiu de participar en la Copa Diputació de València. «Però si estic en condicions. Si tinc un mínim dubte seré el primer en descartar-me perquè el que no vaig a fer es llevar-li el lloc a un altre pilotari que s´ho mereix més que jo», comenta.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine