Puchol II ultima la preparació per a un nou repte, defensar el títol de campió del Circuit Professional, que comença el dissabte a Pedreguer. L’escaleter afronta esta nova edició amb optimisme.

El principal motiu de satisfacció per a Puchol II és el company que l’ha tocat en sort, Jesús. «Ja que Santi no pot jugar per estar lesionat estic molt content per fer equip amb Jesús. Som bons amics, entre els dos hi ha confiança i ens compenetrem molt bé al trinquet».

I és que per al vigent campió l’acoblament entre les línies és més important que la qualitat individual. «Tot el que juga la lliga és un bon pilotari. Per tant, el plus que fa que un equip estiga més capacitat per a guanyar és la compenetració entre els seus components. I Jesús és un dels mitgers amb els quals jugue més còmode», afegeix.

A l’hora de definir el seu equip, el de Vinalesa destaca, sobretot, la regularitat. «Hi ha equips que tenen més pegada i altres són més passadors. El nostre té una miqueta de les dues coses però crec que principalment som regulars» diu.

Una vegada més, Puchol II haurà de jugar en parella. És el preu que han de pagar les màximes figures. «M’he hagut d’acostumar a jugar en parella contra trio i és una dificultat afegida. Enfrontar-te a un equip de tres t’obliga a estar sempre al cent per cent perquè la relaxació es paga».

Puchol II demostra cada dia que es troba pletòric, immens de forma. Tot i això, el jugador considera que pot millorar. «Arribe bé però puc donar més. En començar l’any he iniciat una preparació específica per al Circuit i hi ha dies que em trobe un poc cansat. Però és una percepció perquè després al trinquet si done bon nivell. Jo crec que a mitjan competició arribaré al moment de forma que busque i que considere l’idoni», explica.

Preguntat per les opcions de tornar a ser campió, l’escaleter prefereix mostrar prudència. «Parlar de títols amb equips tan forts és molt arriscat. Però sí que estic convençut que podem arribar lluny. Jesús ha eixit d’una lesió i encara s’ha d’agafar. Quan ell estiga en plenitud pense que serem un equip que donarà molta faena a qualsevol».

Pel que fa a la resta de formacions, Puchol II també s’apunta a la teoria de l’equilibri. «Tots em pareixen forts i amb virtuts. No veig a ningú per damunt dels altres o a algú que puga ser més fluix. Tal vegada destacaria a Soro III i Salva perquè es coneixen molt i eixa compenetració els ajudarà molt. Però també crec que les dues parelles patirem quan juguem contra trios».

Per la seua joventut, Puchol II no ha conegut el format de lliga, recuperat per a esta edició. «No puc dir quin és millor. En principi veig que el de rondes és més exigent perquè has de guanyar-ho tot o et quedes fora fins a la següent ronda. I el de lliga tal vegada afavorisca més la regularitat» conclou.

El debut, contra Santi, Javi i Monrabal a Guadassuar

L’equip de Vinalesa de Puchol II i Jesús debutarà el dimecres vinent a Guadassuar contra el representatiu d’Alcàsser de Santi, Javi i Monrabal.

Puchol II ha previst quedar amb el seu mitger no tant per a preparar la partida sinó per a agafar bones sensacions amb Jesús. «El trinquet de Guadassuar el tenim molt tocat i als rivals els coneguem de sobra. M’estime més fer alguna sessió perquè els dos ens acoblem i arribar rodats i amb confiança», explica l’escaleter.

El XXV Circuit Professional començarà este dissabte al trinquet de Pedreguer on el trio local de Miguel, Pere i Héctor II s’enfrontarà al de Benidorm de Pere Roc II, Dani i Tomás II.

La següent partida està programada per al diumenge a Benissa on l’equip de València de Soro III i Salva jugarà contra el representatiu de Vila-real amb Francés, Félix i Carlos.

Esta fase regular de lliga constarà de quinze partides, cinc per cada equip. Els quatre millors en la classificació accediran a les semifinals i els dos supervivents a la final, programada per als dies 3, 10 i 17 d’abril. L’organització farà hui públic el calendari complet.