La Copa President de la Diputació de València visitarà demà de matí el trinquet de Xàbia per a la disputa de la cinquena jornada de la ronda inicial, tercera en el Grup A. La parella local de Marc i Dani s´enfrontarà a la de Pedreguer de Santi i Pere. Serà a les 11:00 hores. Amb esta confrontació es completarà el debut dels huit equips participants perquè, en la passada nit, en Dénia, s´han estrenat els encapçalats per Miguel i Francés.

La novena edició de la Copa es disputa en un format més reduït. El mateix ha succeït amb el passat Circuit i amb la Lliga i la Copa de raspall, és a dir, les competicions de llarga durada. El col·lectiu de professionals es va negar a començar la temporada fins que les institucions confirmaren els pressupostos destinats a la pilota. I la demora ha obligat a fer més curtes les grans cites per equips. Hui, la Federació de Pilota i el mecenes José Luis López han convocat una roda de premsa per a exposar la complicada situació de l´àmbit professional.

Tornant a la Copa, les cites posteriors a la programada en Xàbia ja seran decisives. En esta primera fase, cada equip solament ha de disputar tres partides. Per tant, el marge d´error és mínim, quasi inexistent. En cada grup, els dos primers de la classificació accediran a les semifinals i els dos restants seran eliminats. Ara sí que va de bo en la Copa Diputació de València. Marc i Dani deixaren una immillorable impressió en el seu debut del passat dimecres a Guadassuar. En la contra estigueren De la Vega i Javi, que també jugaren barbaritats però es quedaren a un parcial del repartiment de punts (60-45).

Els de Xàbia estigueren perfectes com a equip i en l´aportació individual. Segons es va veure, Dani és qui duu les regnes. El mitger diu com s´ha de jugar, si a l´atac o a passar, i de qui és cada pilota. Ell posa la nota de qualitat i Marc es buida per a restar la pilota i propiciar segones jugades al seu company. I quan arriba el desgast, perquè cal recordar que Dani acumula quaranta-una primaveres, l´escaleter fa un pas endavant per a erigir-se en el gran protagonista.

Amb Santi i Pere s'ha de esperar a comprovar com s´acoblen i en quina forma arriben. Però la parella apunta. El de Silla és dels escaleters més segurs i complicats de batre; no se´n deixa cap pilota. I Pere està en el seu millor moment. El seu colp, dels més violents entre els mitgers, ha deixat de ser una loteria. Ara, la fiabilitat és màxima. Per això és l´actual campió del Circuit.