La Copa President de la Diputació de València en la modalitat d’escala i corda coronarà hui als seus nous reis. Serà en un escenari immillorable, el trinquet Pelayo, que s’estrena com a seu de la final de l’altra gran competició per equips juntament amb el Circuit. Els aspirants al títol són l’equip de Vinalesa format per Puchol II i Monrabal i el de La Pobla de Vallbona amb Pere Roc II i Jesús.

És probable que la càtedra atorgue la condició de favorits als de Vinalesa. I és que Puchol II pesa molt en Pelayo. De fet, és qui millor rendiment ofereix en la ‘Catedral’, amb l’omnipresent Soro III. Però la trajectòria dels dos equips, el sensacional moment actual dels protagonistes i les seues característiques permeten vaticinar una confrontació equilibrada en la qual, perfectament, es podria donar la relativa sorpresa de la victòria de Pere Roc II i Jesús.

Els representants de La Pobla de Vallbona és segur que jugaran a evitar a Puchol II. La prioritat és no tocar el rebot. Perquè quan el de Vinalesa es gira, mata. La teoria diu que buscaran a Monrabal o, si és necessari allargar la pilota, acatxar-la perquè l’escaleter la jugue per baix. Pere Roc II té el gran avantatge de ser esquerrà, la qual cosa li permet fer el dau per davant.

En la formació de Vinalesa, la prioritat hauria de ser la dreta de Pere Roc II. També és probable que es dediquen a afusellar en direcció als molts forats que deixa una parella en Pelayo a l’espera del quinze directe o d’una segona opció en una pilota restada i entregada. El ben cert és que la qualitat tècnica dels dos jugadors els permet triar la millor opció segons convinga.

Pletòrics

Pel que fa al moment de forma, ací sí que s'ha de parlar de total igualtat. Els quatre arriben com una poma, pletòrics físicament i mentalment. Ho han demostrat al llarg de la competició. Pere Roc II i Jesús han sigut més regulars i en totes les partides han acabat igual de forts que han començat. En Puchol II i Monrabal sí que s’han vist canvis. En alguna partida han sigut superats per moments i han estat obligats a remuntar. Però quan han ficat una marxa més, a l’equip sempre li han eixit bé les coses.