El passat cap de setmana la localitat de Parcent, a la Marina Alta, va acollir totes les finals d’aquesta edició de les Lligues de Llargues i Palma - Trofeu Diputació d’Alacant 2016. L’equip del CPV Parcent es proclamava campió d’aquesta edició de la Lliga en el carrer de Dalt. Un carrer estret, per a jugadors d’experiència i amb tècnica depurada, però ple d’encant i anys de tradició a les seues parets centenàries. Jugaven per Parcent, Ángel, Sacha, Giner, Germán, i Iván. Per part dels blaus, Benimagrell, subcampions de la lliga de 2015, que repetíen per quart any la seua participació en una final de primera, jugaren: Malia, Tato, Mario, Juan i Paco. La partida va tindre un començament molt renyit, de fet es va viure una igualada a 3, i a continuació la partida a poc a poc es va decantar definitivament de la mà dels locals. Dos punts més pogueren anotar-se els de Benimagrell, que finalment van perdre per 5 a 10 jocs. D’aquetsa manera els de Parcent guanyaren per segona vegada en la història el Campionat, i precísament al seu poble, coorganitzador de les finals. No obstant, la primera de les partides que es va disputar durant la vesprada va ser la de primera categoria de Palma, que va enfrontar als equips d’Agost (Jose, Ramón, Sergi, Miguel Ángel, Esteban) i Tibi A (amb Sergio, Àlvaro, Julio, Alberto i Julio), reeditant la mateixa final que l’any passat. Novament, Agost es mostraba molt superior a Tibi, i vencia còmodament per 10 jocs a 1. Potser la veterania dels jugadors d’Agost va ser un punt important en el resultat tan ample a la fi de la partida. El punt d’inflexió el va posar el sentit homentge a Álvaro de Tibi, desaparegut recentment en el mes de maighomentge a Álvaro de Tibi,. El comité del joc a ratlles volgué rebre-li un homentge en el dia gran de les llargues i del ‘Trofeu Diputació d’Alacant’, la final que havia disputat durant cinc anys consecutius, aconseguint quatre títols i un subcampionat desde l’any 2011. La Federació de Pilota Valenciana, mitjançant el vicepresident de Joc a ratlles, Vicent David Molines, li va lliurar a la seua familia, amb la seua dona, Mª José Escudero, els seus fills, Lucía i Álvaro, i els seus pares, Joaquín i Lucia, així com els seus germans, un quadre amb la samarreta oficial de la lliga. Junt a ells estigueren també els jugadors de la lliga, el seleccionador de pilota, Pigat II, i els companys de selecció con Genovés II i Pablo de Sella, entre altres.

Campions de segona categoria

La final de segona de palma enfrontava els equips de CPV Benimagrell (Héctor Ruiz, Raúl Ruiz, Francisco Terol, Miguel Mira i Albert Centelles) i els de CPV Sella (Sergi García, David Fons, Adri Agulló, Carlos Más i Dani Pérez). Tot i protagonitzar una primera part on els sellardos anaven per davant, arribaren a tindre un 4 a 1 al seu favor, la perseverança de Benimagrell va fer que donaren la volta al marcador i aconseguiren un més que meritori 10 a 7, que els va ajudar a emportar-se la copa de campions. Pel que respecta a la segona de llargues, s’enfrontaven els clubs de Xixona (Miki, Paco, Sergi, Jonathan i Adrián) i Benidorm.(José Luis, Paco, Toni i Sergio). la partida finalitzava amb una treballada victòria de Benidorm, per 10 a 6. Tot i que els de Xixona van estarmolt bé, amb un Miki que va restar moltes pilotades, la clau de joc va estar en el saque de José Luis, que ha sigut determinant en el tanteig final.

Finals juvenil i de tercera

A les 11.00 hores del dissabte va començar l’espectacle amb la final juvenil, que s’enduia l’equip de Benidorm amb, Jose Luis, Paco, Navarro i Rafa per 8 a 2 davant Murla, format per Sergio, Feliu, Álvaro i Iván. Ja en la vesprada, obria foc la final de tercera de palma entre els equips de Castells - Vicent, J. Luis, J. Ramón i Carlos que derrotaven per 10 a 0 en una partida molt desigualada a la formació de Benifallim, per la que jugaven Marcos, Miquel, Roberto i Pablo. Concluia aquesta primera jornada amb la final de 3ª de llargues, que coronava a l’equip de Parcent, l’equip de casa, davant del club veí de Murla. Per Parcent jugaven, Cardona, Rafa, J. Rafael i David, mentre que per Murla s’alienaven Ángel, Juanvi, Raúl i Isaac. Al final els locals guanyaren per 10 a 1.