No es pot demanar més. Els dos trios participants en la primera semifinal del nou Trofeu Ciutat de Torrent obsequiaren ahir al respectable amb una partida preciosa, equilibrada, plena de jugades de mestre i d´ovacions d´una escala entregada. A la fi, victòria per a Miguel, Dani i Héctor II contra Marc, Javi i Carlos per 60-50.

És impossible destacar a algun protagonista sobre la resta. Començant pels vencedors, Miguel va ser una meravella. El de Petrer va posar els fonaments del triomf amb una actuació per a emmarcar, traent pilotes inversemblants i alhora atacant com més li agrada, d´aire, sempre amb criteri, sense deixar res a l´atzar.

Però és que semblava que Dani no volia que el seu company fóra l´artífex de la victòria i el veterà mitger va tirar de manual. El seu tracte a la vaqueta va ser exquisit, independentment de la situació, és a dir, si hi havia que restar o carregar, en el seu cas amagar la pilota com si d'un mag es tractara.

Davant, Héctor II també es va sumar a la festa, com Carlos, perquè va ser una partida de molta activitat per als punters. Sobretot aportaren en defensa i els dos completaren una marató anant des de la muralla a l´escala. Però també es dedicaren a picar contínuament en les parets per a marejar als rivals. Pel que fa al Marc i Javi, de l´escaleter basta dir que va jugar de tu a tu a Miguel, un catedràtic que sap el que és guanyar l´individual, la Lliga i la Copa. Pot ser, el seu estil no és tan vistós, però les seues mans també modelen art. I el mitger va estar impecable. La seua pilotada fa por. Però el que no es pot entendre és com una persona de quasi dos metros d´alçada pot ser tan ràpida per a arribar a pilotes enverinades. Hi havia gent que es tirava les mans al cap.

El trofeu continuarà demà amb la segona semifinal que anuncia el duel entre els escaleters de referència, Soro III i Puchol II. El campió individual formarà al costat del campió de la Copa, Jesús. I el de Vinalesa tindrà l´ajuda de qui per a molts és el número u al mig, Félix.

Miguel repeteix a Murla

Continuant amb les partides especials, el trinquet de Murla obrirà esta nit (23:00 hores) per a albergar una confrontació entre destacats pilotaris de La Marina: Miguel i Tomàs II jugaran contra Giner i Héctor. A Miguel li toca fer doblet un dia després, a més en casa de Giner, on el jove aspirant a figura és capaç de fer front als primers espases. El duel entre el canoner Tomàs i Héctor, més donat a l´ús del tiralínies, és un altre afegit de qualitat.

Moncofa acull dues partides individuals

En la localitat de Moncofa celebren ja la festivitat de Santa María Magdalena i per a honrar a la patrona s´ha programat per a esta vesprada una sessió en la modalitat de les tres parets amb dues partides mà a mà que es jugaran en el Frontó Pedro Martí.

Els encarregats d´obrir el foc a les 18:00 hores seran dos dels escaleters que més titulars han acaparat en les últimes setmanes amb la disputa de la Copa Diputació de València, Pere Roc II i Santi. El primer és el nou campió i el segon es va quedar a un joc de la final. A continuació, el pilotari local i gran especialista del frontó, Vicent, mesurarà la seua tècnica contra la poderosa pegada de Bueno, jugador tot terreny i fixe de la selecció que es prodiga en la pràctica totalitat de les modalitats de la pilota. El raspall seria l´excepció.

Les reduïdes dimensions del Frontó Pedro Martí, que no arriba als vint metres, fa que les partides siguen elèctriques. És una pista que afavoreix als pilotaris de qualitat i que obliga a ser molt ràpid i precís. El recinte està ubicat en el cor del poble. No s'ha de confondre amb el que albergava el Trofeu Platges de Moncofa, situat en la rodalia.

Cheste

Els seguidors de la pilota de tec tindran el diumenge (12:00 hores) una altra cita destacada, en este cas en el Frontón Barón de Cheste on s´anuncia a Puchol II i Nacho contra Miguel i Santi de Silla. Es tracta de parelles de tall diferent però a priori igualment competitives.