Un club entusiasta, amb aficionats que treballen cada dia per a mantenir actiu el seu trinquet i un municipi que sempre els ha ajudat. Ciutat que també ha donat pilotaris de llegenda a este esport. Així és l’afició de Llíria, que es prepara para la seua temporada gran. Tornen les partides amb les primeres figures de l’escala i corda. Sis dissabtes seguits de Fira. Any rere any el trinquet de Llíria pren el relleu que deixa el trinquet de Pelayo en agost. Enguany tampoc serà una excepció. Tot el contrari, potenciant el nivell de les partides.

La primera de les partides serà este pròxim dissabte 30 de juliol. S’anuncien Santi de Silla i Salva contra Pablo i Dani. El pilotari de Borriol va guanyant la confiança per a entrar en les partides i trofeus destacats.

Una setmana més tard, Soro III farà parella amb Héctor per a mesurar-se al trio de Marc, Nacho i Monrabal. Podria ser una de les últimes oportunitats per a jugar en trio del pilotari de Montserrat. Si continua amb el nivell que està demostrant, pot ser, comence a jugar en parella.

Dissabte 13 serà el torn de Pere Roc II i Pere contra Santi i Javi.

Altre dels plats forts que anuncien està reservat per a dissabte dia 20. Al cartell, Soro III i Puchol II. El de Massamagrell amb Dani i el de Vinalesa amb Jesús.

A la quinta parada seran protagonistes els dos restos de Petrer, Miguel i Francés. Jesús i Javi seran, respectivament, els seus companys.

Per a tancar la Fira, el primer dissabte de setembre dia 3, jugaran Colau i Javi contra Giner i Félix. El pilotari de la Pobla de Vallbona, és altre que a poc a poc, va tornant a les cites importants.

Des del club de pilota de Llíria afirmen que la tradicional Fira de Llíria «sempre és de primer nivell. No és fàcil, però fem tot el possible per agradar a la nostra afició. Són dates perfectes per a celebrar la Fira perquè a Llíria i les seues urbanitzacions ve molta gent a passar l’estiu. També als pobles del voltant que aprofiten el dissabte per a continuar gaudint en les seues vacances de les millors partides d’escala i corda». També diuen que hi haurà alguna sorpresa, però, de moment, s’ho reserven.

La llargària de la Fira de Llíria fa endevinar que el trinquet de Pelayo no obrirà fins a mitjan setembre. La ‘catedral’ de l’escala i corda continua millorant les seues instal·lacions i aprofita l’estiu per a continuar renovant-se de cara a la temporada d’hivern.

En la varietat està la riquesa

La pilota valenciana pot presumir de la riquesa de modalitats que té i la polivalència dels seus pilotaris professionals. Esta setmana és un bon eixample amb els trofeus i partides de festes.

Hui, a Barxeta, partida de raspall. El seu campió, Moltó, s’anuncia amb Coeter II i Fermín contra Ian, Dorín i Pablo.

També esta vesprada, a llargues, hi ha partida en Benitatxell amb pilotaris com Félix, Giner o Héctor.

Dimecres, a Tírig, és el torn de frontó. De la Vega i Boni davant Santi de Silla i Bueno de Meliana.

Dijous, al trinquet de Torrent, final del seu primer trofeu d’escala i cordatrinquet de Torrentescala i corda. Puchol II i Félix contra Miguel, Dani i Héctor. Altra gran cita de l’escala i corda vindrà divendres amb la segona semifinal del trofeu Vila-real CF. Puchol II i Santi contra Francés, Javi i Monrabal. També divendres, a Gavarda i al raspall, juguen Pau i Moro enfront Ian i Seve.

I a la modalitat de llargues, divendres a Orba, juguen, entre altres, Héctor i Giner.

Dissabte, galotxa amb el clàssic trofeu Conrado Casanova d’Alfarb. Puchol II, Héctor i Pau contra Marc, Félix i Gerardo.