Explicava l'abans figura i ara trinqueter de Sueca, Adrián I, que el Trofeu de Festes 2016 serà el més especial dels darrers anys. La presència dels professionals més reputats és la principal raó. També la configuració de partides especials com la segona semifinal del dimecres de la setmana pròxima. Pere abandonarà la seua demarcació de mitger per a ocupar el rest. Amb Félix i Tomàs II jugarà contra Santi de Silla, Jesús i Monrabal.

Per a qui puga dubtar de la solvència de Pere jugant darrere cal recordar que el de Pedreguer va començar en la posició del rest. Inclús va disputar alguna ‘primera partida’ en els trinquets de la seua zona. Posteriorment va decidir avançar la seua ubicació per a explotar la força i el joc d’aire i és quan va passar a professionals. «I de tant en tant, en els entrenaments, també m’agrada provar. Per tant, no és una posició desconeguda per a mi».

Ara bé, la partida no serà com les que s’han presenciat en els últims mesos de restos contra mitgers. En este cas, l’únic contendent que estarà fóra de lloc serà Pere. «Eixa és la dificultat. Jugant mitgers contra restos, nosaltres tindríem a un component de l’equip descol·locat i ells dos. Però en este cas, tots els rivals estan en la seua posició. Però pensem que podem fer-los front i donar bon espectacle», comenta.

Pel que fa a les seues virtuts i defectes en esta demarcació, Pere assenyala que la principal complicació és la feta de dau «perquè la meua esquerra per dalt no és la millor. Fent els caps i els rebots em puc defensar, encara que no li donaré tan fort com ho fan els restos».

Gran moment

Pere està en un moment de forma especial i és per això que s’atreveix amb qualsevol empresa. Els títols importants han arribat i ja no hi ha qui el pare. «La temporada passada ha sigut la millor que he completat com a professional. Guanyar el Circuit no està a l’abast de tots i en la Copa em vaig quedar a un quinze de la final. S’ha vist al Pere que jo sempre he pensat que podia ser».

Ara toca mantenir-se. I Pere assegura que per ell no quedarà. «És la meua intenció i il·lusió. Durant l’estiu no he parat de jugar partides i la setmana que ve començaré a fer la preparació més específica de la nova temporada. Però no vull obsessionar-me en els resultats o que he de guanyar trofeus o campionats. He comprovat que el millor és treballar i gaudir de la pilota. Si jugues pensant en els títols, et pots bloquejar», assenyala.

En l’hipotètic cas de véncer al trio de Santi, Pere vol a Soro III i Héctor com a rivals en la final. «Contra una parella tindrem més opcions de guanyar. Però també m’agradaria enfrontar-me a Héctor. Ha passat molt mala temporada per problemes en la cama i es mereix estar en les partides importants perquè és un pilotari que treballa molt per a arribar lluny».

El trinquet de Vilamarxant també anuncia trofeu

Vilamarxant també es troba en festes i enguany ha inclòs un torneig de pilota en la commemoració de Santa Catalina i el Crist de la Salut. Es tracta del Trofeu Regidoria d’Esports, que coincidirà dos divendres amb el també programat a Sueca, concretament demà i el pròxim 2 de setembre.

Vilamarxant congregarà menys primeres figures que Sueca. Però els aficionats habituals seran capaços de reconéixer en el cartell a diversos dels pilotaris que més destaquen en eixe escenari. Es tracta de valors segurs, de jugadors acostumats a obrir la porta gran d’eixa plaça, la qual cosa hauria de garantir l’espectacle.

La primera semifinal de demà enfrontarà a Giner i Jesús contra Colau, Álvaro i Monrabal. En el cartell original estava anunciat Victor però el de Pelayo és baixa per unes molèsties físiques. I com que la premissa és que hi haja equilibri, Monrabal tindrà dos companys.

En la segona semifinal del divendres següent, Carlos i Dani jugaran contra Boni i Nacho. En esta partida també apareixen actuals campions, veterans de renom, saba nova i una figura local. Són quatre equips confeccionats amb el mateix patró. La final es jugarà el dia 9.