Prudència. Esta és l’actitud dels semifinalistes de l’Individual Bankia d’escala i corda a dos dies del començament de la lluita per un lloc en la partida més important de la temporada. També il·lusió, bé siga per aconseguir el títol o simplement per haver arribat a una de les cotes més altes i coincidir amb vàries de les mans més privilegiades de la pilota. I respecte. Ningú es veu favorit. O almenys no volen dir-ho.

Soro III és qui es troba més prop de la final doncs Marc continua sent dubte per la lesió en la mà. I si es recupera, és segur que no arribarà al cent per cent. El vigent campió vol jugar perquè sap de la il·lusió del seu rival, que també és company. «Marc es mereix jugar», diu.

Quant al seu favoritisme, no solament en la semifinal, sinó també en la consecució del títol, assegura que està al marge dels pronòstics i que no mira més enllà de la partida del dissabte a Pelayo. Tampoc es mulla quan li pregunten per un hipotètic rival en la final. «Veig l’eliminatòria molt igualada. Puchol II és més jove, ve amb moltíssima força i l’any passat va fer un campionat espectacular. Miguel és un veterà amb un títol aconseguit i unes quantes finals jugades. Sap molt bé de què va el mà a mà».

Per a Marc, la preocupació no és altra que recuperar-se per a tenir un mínim de garanties de fer un paper digne. El campió sub-23 insisteix en les ganes que té de provar-se contra el número u. «No tinc res a perdre perquè jugue contra el campió. Vull gaudir de l’experiència d’enfrontar-me al més gran i afrontaria la partida sense pressió», diu. Hui decidirà si està per a jugar. Pel que fa a la segona semifinal del diumenge a Massamagrell, Puchol II assenyala que ve amb la lliçó estudiada després de l’esglai dels quarts de final.

«Les primeres partides són complicades perquè no tens rodatge. Sé que és el que no vaig fer bé i ara es tracta de corregir-ho».

Per a parlar de Miguel solament té elogis. «Sempre juga bé. És corretjós, passa molt la pilota i no sol fer errades. T’obliga que estigues al màxim nivell. Contra ell no val estar regular; o estàs al cent per cent o perds», explica.

Miguel afronta la semifinal com un premi. «Amb l’edat que tinc és complicat arribar a unes semifinals amb pilotaris de tanta qualitat», comenta. La modèstia del de Petrer tal vegada siga una tàctica per a sorprendre a qui la majoria assenyala com gran candidat a jugar la final. No en va cal recordar que ve de completar una temporada de luxe i que és l’actual campió del Circuit.

Pel que fa a la partida, diu que es deixarà portar. «En el cos a cos ho tinc mal perquè és més jove i més fort. Em centraré en aprofitar els errors i en espentar si detecte que té algun moment de baixó o si veig que en algun joc s’ha desgastat».