Gran notícia per a la pilota i per al raspall en particular. Marrahí reapareixerà hui després d’un any i huit mesos apartat dels trinquets a causa de les lesions. Però hi ha una segona novetat. El pilotari s’ha reinventat: abandona la posició del rest, des d’on va arribar a ser en el número u de la modalitat, per a convertir-se en punter.

El de Villanueva de Castellón assegura trobar-se perfecte físicament i els bons resultats dels entrenaments més intensos realitzats en les últimes setmanes li han portat a prendre la decisió de reaparéixer. Com no podia ser d’altra manera, després d’un any i huit mesos sense anunciar-se en un trinquet, la il·lusió és màxima. "Ja tenia ganes. Ha costat però per fi ho tinc ací. Però quasi que em dóna més alegria per la gent. Durant este temps parat m’he sentit molt volgut perquè sempre s’interessaven per mi i per quan tornaria", explica.

Hui participarà en la partida que commemora els vint-i-cinc anys del Moro al capdavant de l’escola de pilota d’Alcàntera-Càrcer. Serà en el trinquet de Càrcer (12.00 hores). Marrahí tindrà darrere a Ian i Sanchis mentre que en la contra formaran Moltó, Moro i Seve. La primera aparició en un recinte habitual en l’oferta setmanal professional tindrà lloc el dimarts a la Llosa de Ranes. En este cas farà parella amb Jeffry per a mesurar-se a Mario i Gabi.

A partir d’ací, la reincorporació serà progressiva. "Vull començar a un ritme adequat. Encara és prompte per als cartells més importants. Tampoc tinc previst participar en trofeus i campionats. Primer m’ho he de guanyar. És millor anar a poc a poc per a agafar confiança i ritme", assenyala.

De punter

Quant a la decisió de variar la seua ubicació en la pista, el jugador explica que és una manera de preservar el braç. El preocupa la possibilitat de recaure. "Jugar darrere castiga molt el braç, sobretot per fer el traure. Sempre estàs carregant perquè eres qui té la responsabilitat d’espentar", comenta. En la punta diu que es troba còmode, almenys en els entrenaments. Ara s'ha de veure com respon davant l’exigència de les partides. "El joc és distint però també m’agrada. Requereixes altres característiques, com la rapidesa i maneres distintes de colpejar. El temps dirà si puc rendir com espere en esta posició" apunta.

Quant a la possibilitat de tornar al rest en un futur, Marrahí no ho té clar del tot. "No sé què faré. M’ho dirà el cos, les partides i el temps. Sé que cada partida serà un examen i tal vegada hi haurà gent que pensarà que m’he enganyat amb esta decisió. Però jo estic convençut que és el millor per a tornar. Més endavant, ja veurem", conclou el pilotari de Villanueva de Castellón.