Orgulloses estaven ahir les protagonistes de la final del Trofeu Falles femení de raspall de Pelayo. I no és per a menys, perquè durant les dues jornades han arrossegat a nombrosos aficionats, molts d´ells no habituals en la pilota. A més han demostrat que tenen nivell i que el seu joc és atractiu per al públic.

El títol va ser per a Mar, Myriam i Fanni, que van superar a Ana de Beniparrell, Mónica i Marta per 25-20. Tots els jocs van caure des del dau.

Mar i Ana van liderar ambdues formacions i estigueren excel·lents al dau. La pilotari de Bircorp jugava amb trellat, sobretot picant en muralla i buscant careta. Enfront, la de Beniparrell feia gala d´una potència en el colp que deixava bocabadat a més d´un.

Però totes tingueren el seu moment de protagonisme. Al mig, Myriam va aportar seguretat. Va ser el baluard del trio. A Mónica li va costar entrar en partida. Però quan es va agafar també va colpejar en ganes i intenció. Pel que fa a les puntes, tant Fanni com Marta van estar principalment àgils i intel·ligents en el moment d´acabar el quinze, en aprofitar l´espenta prèvia de Mar i Ana.

Totes estaven orgulloses per ser les primeres que jugaven una final d´estes característiques en Pelayo. "Tant de bo ens criden més sovint", dia Mar. Ana assenyalava que "no esperàvem tanta gent i estic molt contenta de la promoció que s'ha fet i de com ha respost el públic".

Però, tal vegada, qui estava més satisfeta era la ´capitana´ del col·lectiu de les dones de la pilota, Ana Belén Giner, vicepresidenta federativa i pilotari. "Mai haguera imaginat que s'omplira un trinquet amb dones jugant a pilota. He tingut enveja sana però he gaudit tant com el públic mirant a les meues companyes. Estic orgullosa d'elles".

La ´partida del dissabte´

La sessió es va tancar a continuació amb la tradicional ´partida del dissabte´. Marc, Nacho i Bueno es van imposar a Pablo de Sella, Raúl i Carlos per 60-45. Llevant dels dos últims jocs, que van ser clars per als vencedors, en la resta de la confrontació hi hagué molta brega.