Soro III i Javi es jugaran el passe a la final de la Lliga Professional contra Santi de Silla, Santi de Finestrat i Nacho en els trinquets de Pelayo i Vila-real. La segona semifinal, que enfrontarà a Genovés II, Dani i Carlos contra Pere Roc II, Félix i Monrabal transcorrerà en els recintes de Guadassuar i Pedreguer. Vilamarxant decidirà els hipotètics empats d’ambdues eliminatòries.

Este és el resultat del sorteig que va tindre lloc ahir en la seu de Bankia a València. I és que l’entitat que ja patrocinava els campionats individuals de l’escala i corda i el raspall també li donarà nom a les fases finals de les dues lligues professionals mitjançant un conveni signat amb la Federació.

La voluntat de l’atzar va satisfer als equips de Vila-real i Murla però no als de València i Benidorm, que preferien l’altra possibilitat.

En el trio del cap i casal, Santi explicava per què tenia preferència per Guadassuar i Pedreguer: «Volia fugir de Vila-real perquè Soro III i Javi juguen molt allí. Però cal veure els punts favorables. En trinquets tan grans tindrem cert avantatge per la superioritat numèrica i és un aspecte que hem d'aprofitar. Ens centrarem a buscar els seus punts febles, encara que són pocs», dia.

En l’equip rival, Soro III va assenyalar que els quatre escenaris eren bons per ser dels habituals i sobradament coneguts. Però reconegué que Pelayo i Vila-real poden ser millors per als seus interessos. Això sí, l’escaleter va avisar que «són els trinquets més pesats perquè una parella s'enfronte a un trio». Per la seua banda, Javi va mostrar satisfacció per evitar Pedreguer, «que no el tinc tan tocat», comentava.

Pel que fa a la segona semifinal, tant Genovés II com Dani apuntaren que tenien certa predilecció per Guadassuar i Pedreguer, tot i que no els haguera importat jugar-se la classificació en Pelayo i Vila-real. El que sí que va deixar ben clar l’escaleter és que no vol arribar a la tercera partida. «No em vull jugar el desempat a Vilamarxant, ja que no és escenari que reunisca les condicions per a disputar unes semifinals per la seua escassa visibilitat».

Quant a la contra, Pere Roc II, Félix i Monrabal no assistiren al sorteig per diferents motius. Però este diari es va posar ahir en contacte amb l’esquerrà de Benidorm, qui no va amagar que la sort li hi havia sigut esquiva. «Volíem els trinquets més grans per a aprofitar la nostra pegada. A Guadassuar i Pedreguer tenim menys marge d’error i haurem d’estar molt afinats contra jugadors tan tècnics com Genovés II i Dani», explicava Pere Roc II.

Compromís

També hi hagué parlaments de les autoritats. Sebastià Giner, representant de la Generalitat, i José Daniel Sanjuán, president de la Federació, es van dirigir als pilotaris per a fer-los saber que ambdues institucions treballen juntes per a millorar la situació dels professionals. Miguel Capdevila, director corporatiu de Bankia, va explicar el perquè del patrocini: «la pilota és una senya d’identitat dels valencians que a més reuneix uns valors que es demanden en la societat», comentava.