Ha sigut una decisió complicada i molt meditada, però el trinqueter de Vilamarxant, José Martí ´Peluco´, ha anunciat la seua renúncia a continuar gestionant el recinte del Camp de Túria. La conseqüència immediata és el tancament de les seues portes i de moment no es disputaran partides de professionals.

Peluco assegura que se´n va satisfet amb la tasca realitzada i sense rancor cap a ningú. La raó del seu adéu és la falta de suport. «Durant estos tres anys hem caminat a soles, sense ajudes. I dur endavant un trinquet en estos moments complicats, sense una mica de suport, és inviable. Ha arribat un moment en el qual ja no podia invertir més hores en el projecte de revitalitzar la pilota professional a Vilamarxant. Se les estava llevant a la meua família i això no compensa», explica.

En el seu comiat, Peluco no assenyala culpables. Diu que entén que en l´actual situació de crisi hi haja altres prioritats que no siguen la pilota i accepta la decisió de l´Ajuntament, que l´ha comunicat que no pot destinar fons al trinquet. Al mateix temps deixa oberta la possibilitat de tornar, quan el consistori local puga fer front a les demanades ajudes.

En tres anys davall la seua gestió, el trinquet de Vilamarxant havia recuperat la condició de ser un referent de l´escala i corda. L´última gran cita ha sigut el desafiament de restos contra mitgers del passat divendres que ha situat el nom del poble com a epicentre informatiu. Curiosament, es commemorava el tercer aniversari d´esta nova etapa.