05 de abril de 2016
05.04.2016
L'ESCOLA Atlètic Beteró

La nova escola de València

´Hui aprenem, demà competirem´, punt de partida de l´Atlètic Beteró

25.10.2016 | 13:05
La nova escola de València

D´una conversa entre pares a peu de camp va néixer fa menys d´un any l´Atlètic Beteró. Gent de futbol com Cristóbal Peris, Javi Raga i Santi Enguix van fer un pas al capdavant i van crear una nova escola al Cap i Casal -al poliesportiu situat junt al Cementiri del Cabanyal i l´Aulari de Tarongers-, amb l´objectiu de transmetre la seua passió per l´esport però sobre tot per educar en valors als xiquets. Entre ells, als seus fills. ´L´important no és el resultat´ defenen directius, tècnics, pares i fins i tots els 32 xiquets que composen els tres equips, amb els quals ha començat la il·lusionant aventura aquesta temporada: benjamí, prebenjamí i querubí.

Hi ha una frase que resumeix el seu ideari: ´Hui aprenem, demà competirem´. Fins a que arribe l´hora de donar el salt al futbol-11, tant dels xiquets com de la pròpia escola, més que guanyar es treballa cap a l´aprenentatge tàctic, técnic i principalment cívic. Disciplina, respecte, esportivitat i joc en equip formen part dels entrenaments i dels partits, on tots els xiquets tenen asesegurats 20 minuts de participació.
Els pares i la resta de familiars coneixen i recolzen el vessant educatiu, gairebé escolar -en el sentit més ample de la paraula- del projecte des de el primer dia. A més, trimestralment hi ha una avaluació dels nanos; tolerància a la frustració o companyerisme s´avaluen, conscients com són els responsables de l´Atlètic Beteró de que molt pocs xiquets arribaran al futbol profesional però tots seran persones adultes. No saludar o insultar al contrari, protestar les decisiones arbitrals...Els mals comportaments comporten un càstig, en funció de la gravetat i de les sancions acordades entre entrenadors i els propis xiquets: no jugar un partit o no ser titulars, per exemple.

Dins del camp sempre hi ha dos tècnics -el principal de cada equip, amb la titulació com a requisit imprescindible-, a més de d´un preparador de porters i dels dos codirectors esportius, Javi Raga i Santi Enguix. Inclús el president, Cristóbal Peris, es posa de curt molt a sovint per donar un tracte quasi individualizat als membres dels equips, dos dels quals estan ja federats i millorant el seu rendiment setmana darrere setmana.

Sessions de tecnificació obertes
Com a prova del seu gust per l´educació i l´aprenentatge, l´Atlètic Beteró organitza tots els divendres uns entrenaments de tecnificació. En aquests, a més dels jugadors de l´escola, tenen cabuda alumnes externs a la mateixa, inclús d´altres equips. Les esmentades sessions tenen lloc també al Poliesportiu Verge del Carme Beteró, unes instal·lacions de recent construcció i que satisfan totes les necessitats de xiquets, tècnics i pares.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

síguenos cada día en... 

Enlaces recomendados: Premios Cine