VICENT GISBERT (València)

Direcció VICENT GISBERT

Creació i interpretació PAULA ROMERO . IRENE BALLESTER . LUCÍA JAÉN . PACO MORCILLO. VICENT GISBERT

Musica PACO MORCILLO

PANORÀMICA és un treball d'acció sobre objectes l'activació dels quals desencadena la generació d'un espai sonor viu, fruit del moviment de 4 cossos (humans) en escena. Un concert corpori, on la sonoritat forma estructures efímeres, sobre les quals descansa el que sembla coreogràfic.

En ell, els seus intèrprets estableixen relacions no jeràrquiques entre si, igualitàries entre cossos, i entre aquests i els objectes que manipulen.

Així, des de la comprensió unitària de la seua sonoritat, com a ones que comparteixen un espai, es revelen en el mateix pla objectual com a cossos sonants.

PANORÁMICA també és la performance o cerimònia que la fa possible: En ocórrer, obri el seu espai simbòlic, des d'on aconseguir l'estat necessari en què l'audible puga encarnar-se. Un acord (un estar d'acord) comú.

PANORÀMICA té lloc en l'àmbit d'un llindar.

Com a conjunt d'accions sonores / Com a concert de gestos significants.

Un espai intermedi en què el material i el simbòlic ballen, on una escolta atenta ens revela tant la veu oculta de cada objecte, com la condició del cos com objecte sonor. Així cada cos (humà o no) es dissol en eixes ones, travessant textures i formes, maneres de sostenir-se, de transformar-se, de desaparèixer.

Una dansa de sons (un cor en moviment) que presenta la seua pròpia al·legoria, i la significació última de la qual depèn de l'observació de cada oient, de l'escolta qui la contempla.