Síguenos en redes sociales:

Serà Pako l´entrenador?

És l´hora de planificar seriosament la temporada que ve i tindre clar el model

No li pegueu més voltes, el futbol és un joc increïble. Quan més difícil ho tenia el València CF, amb el fantasma de la segona divisió tocant-te l´esquena , amb un calendari lliguer complicat i quan més necessitat tenia el club, arriben tres victòries enormes davant dos rivals fortíssims com són el Sevilla i el Barça. A més a més, del contundent 4-0 del passat dimecres davant l´ Eibar. En tres partits ens hem espolsat el mal rotllo del descens i l´equip recupera part de l´autoestima perduda. La pregunta és evident: per què no hem jugat amb eixe esperit competitiu durant tota la temporada? Precisament això és el que ha indignat a una afició que, finalment, respira tranquil·la. El dia del Sevilla haguérem pogut empatar, o perdre la setmana passada davant el Barça -perquè també va tindre moltes ocasions- però l´afició mai haguera recriminat l´actitud dels jugadors perquè varen competir al màxim. La conclusió dels 9 punts seguits que ha aconseguit l´equip és que amb actitud i determinació és més fàcil guanyar els partits que perdre´ls. La diferencia del nou València CF respecte al València CF anterior està en que l´equip juga més ordenat i pressiona amb més trellat, té una idea de joc que Pako Ayestaran ha sabut transmetre als seus jugadors i sí, hem de reconèixer que Pako ha trobat la tecla. Els 43 punts ens fan mirar cap avant en la classificació, i no cap enrere com fa dos setmanes, i això te molt de mèrit.

A partir d´ara, és inevitable pensar en la propera temporada, en com confeccionarem el planter, quins jugadors eixiran de l´equip i quins vindran. Serà Pako Ayestarán l´entrenador? O vindrà un altre més contrastat i de major ´catxé´? El que està clar és que si els que han de vindre són amics de Peter Lim o Mendes i no es te en compte la direcció esportiva, tornarem a caure en el mateix error que enguany. És l´hora de planificar seriosament la temporada que ve, tindre clar el model de joc que es vol i buscar entrenadors i jugadors en conseqüència, ahí és fonamental la figura de García Pitarch, sempre i quan el deixen treballar.

Per cert, el dimecres passat jo també vaig fer la ´la´ amb el 4-0 aconseguit pel València CF i també vaig brindar amb el meu amigatxo Pepin per els 9 punts aconseguits consecutivament, però sobretot, perquè el València CF ha reviscolat, estava mort i ha ressuscitat, i, això és una bona noticia després de la ´caguerà´ de temporada que ens han fet tragar. FInalment, se´n anàrem cap a casa més amples que llargs i amb un somriure d´orella a orella.

La propera cita, demà diumenge a les 18´15, València CF-Getafe. Acudirem amb expectació al ´Sintesis café´, el nostre cau, i farem tota la força del món per a que el València CF sume tres punts més i tornar a celebrar una nova victòria. Hem tornat! Amunt!

Més articles de opinió de Paco Lluís, açi.

Pulsa para ver más contenido para ti