Diumenge 10 d´abril de 2016. Trinquet de la Ciutat de la Pilota a Moncada. 11:30 hores. Esta és la data, lloc i hora en la qual Miguel, Pere i Héctor II podrien fer història en l´esport autòcton dels valencians. Per a aconseguir-ho hauran de tornar a guanyar a Soro III i Salva en la segona partida de la final del Circuit Professional, la competició per equips més important de la pilota.

Tenint en compte la magnífica actuació dels tres pilotaris en el primer assalt del passat dissabte en Pelayo bé podrien eixir amb la condició de favorits. La càtedra dirà minuts abans del començament en el moment de fer la ´postura´.

El trio de Pedreguer-masymas va estar intractable en la Catedral. Ho va fer tot bé i no va deixar jugar als seus rivals. Es tracta d´un equip que no apareixia en les quinieles però que ha arribat a este tram final donant lliçons de com s´ha de jugar a pilota. I és que ja ho deia un savi i llegenda de la vaqueta, Sarasol II, en cada edició en la qual participava. «El Circuit és molt llarg i té igual com comences. El més important és arribar bé al final».

Més que bé està el líder del trio, Miguel, que amb la seua tècnica depurada va saber anul·lar als seus rivals en el primer assalt. El de Petrer recorda al pilotari de fa cinc anys, quan va aconseguir este mateix títol i el del mà a mà.

Però és que Pere està incommensurable. El de Pedreguer, però establit a Benissa, solta bombes en lloc de pilotes. A més amb tecnologia punta, perquè no les deixa caure sinó que van teledirigides.

I el mateix passa amb Héctor II. Ell és humil. «Jugaré les que em vinguen bones i les altres li les deixaré als companys», diu. Eixa és, precisament, la seua gran virtut: sap quan ha d´entrar en joc i per tant no erra. Seguretat màxima.

Però atenció. El número u indiscutible, Soro III, està dolgut en el seu orgull. En Pelayo va jugar molt, això sí, defensant. També Salva, que ha signat un torneig extraordinari i en la primera partida es va haver de resignar a veure com la pilota volava per damunt del seu cap.

Els dos han deixat clar que demà no especularan. Seria caure en el mateix error dues vegades. Eixiran decididament a l´atac. S´ha acabat jugar a passar i toca arriscar. Ho diu un que ha guanyat quatre individuals i un altre que té tres lligues.